CHP'de PM toplanıyor: Büyükşehir adayı değişiyor mu?

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday belirleme çalışmaları devam ediyor. CHP'de PM bugün toplanacak ve adaylarını açıklayacak.

CHP'de PM toplanıyor: Büyükşehir adayı değişiyor mu?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere 1 buçuk ay kala CHP'nin aday belirleme çalışmaları da devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında bugün Parti Meclisi'nin toplanması ve Ankara'nın Çankaya ilçesinin yanı sıra İstanbul'daki bazı ilçelerin de adaylarının açıklanması bekleniyor. CHP'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Lütfü Savaş'ın ise durumuna dair bir görüş sunulabilir.

GÜNER'İN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

CHP'de 12 Şubat'ta yapılacak olan toplantıda Ankara'nın Çankaya Belediye Başkan adayının bugün belirlenmesi bekleniyor. CHP'de Çankaya Belediye Başkan adaylığı için PM üyesi olan Hüseyin Can Güner'in öne çıktığı iddia edilirken, İstanbul'un açıklanmayan ilçeleri olan Kadıköy ve Bakırköy oy potansiyelinin yüksek olduğu ilçelerin de açıklanacağı tahmin ediliyor.

LÜTFÜ SAVAŞ GERİ Mİ ÇEKİLECEK?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Ankara ve İstanbul dışında önemli bir diğer konu başlığı ise Hatay. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin en fazla hissedildiği iller arasında yer alan şehirde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Lütfü Savaş'a depremin yıl dönümünde gösterilen tepkiler sonrasında adaylığının yeninden değerlendirileceği ve PM'ye Savaş'ın adaylığıyla ilgili olarak görüş sunulabileceği ifade ediliyor.

PAZAR GÜNÜ ADAY TANITIM TOPLANTISI

Cumhuriyet Halk Partisi'nde ayrıca ön seçimin tamamlandığı bölgelerdeki adayların da açıklanması bekleniyor. Pazar günü ise Ankara Spor Salonu'nda yapılacak olan aday tanıtım toplantısıyla birlikte ana muhalefet partisinin aday tanıtım toplantısı yapılacak ve seçim beyannamesi, seçimde kullanılacak olan slogan ve seçim şarkısı da açıklanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ