CHP’de savaş baltaları çıkıyor: Hürriyet’ten Yıldızlı’ya: Hepsini anlatacağım

31 Mart yerel seçimleri sonrasında CHP’de parti içi savaş başlayacak gibi gözüküyor. İşte bu savaşın en net işaretlerinden biri

CHP’de savaş baltaları çıkıyor: Hürriyet’ten Yıldızlı’ya: Hepsini anlatacağım

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP tarihi bir başarı sağladı. CHP’nin Türkiye genelindeki başarısı Kocaeli’ye de yansırken, parti İzmit dışında Derince’de Sertif Gökçe ve Karamürsel’de Ahmet Çalık ile belediyeleri kazanmayı başardı. İzmit’te de göreve bir kez daha Fatma Kaplan Hürriyet seçildi.

İTİRAZ SÜRECİ

CHP’nin sonuca en çok yaklaştığı ilçelerden biri de Körfez oldu. Körfez’de aday Tayfun Balıkçı yaklaşık 1.400 oy farkla seçimi AK Parti’nin adayı Şener Söğüt’ün gerisinde tamamladı. Ancak CHP sandıklar kapandığından bu yana ilçede bir itiraz süreci işletiyor.

BASIN AÇIKLAMASINDA

CHP son olarak Körfez ilçede oyların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kurulu’na müracaat edecek. Tüm bu gelişmeler sonrası CHP İl binasında dün bir basın toplantısı gerçekleştirildi. İl başkanı Bülent Sarı’nın konuştuğu basın açıklamasında CHP’li vekiller Harun Yıldızlı, Muhip Kanko, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Körfez adayı Tayfun Balıkçı, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

“İNSANLARIN ENERJİSİNİ KIRMAYIN”

Kocaeli Çınar’da yer ala habere göre basın açıklaması sonrası ise il binasında tansiyon oldukça yükseldi. İl binası içinde sinirlenen bir partiliyi sakinleştirmeye çalışan Milletvekili Harun Yıldızlı’ya, “Neden insanların enerjisini kırıyorsun, neden sakinleştirmeye çalışıyorsun. Tepki göstermek lazım” diyen Fatma Kaplan Hürriyet’e cevap veren Yıldızlı, “Ne konuştuğumuz biliyor musun?” diye sordu.

DANIŞMA KURULUNDA YÜZÜNÜZ SÖYLEYECEĞİM

Hürriyet ise “Ne konuştuğunuzu bilmiyorum ama Körfez’in nasıl kaybedildiğini danışma kurulunda yüzünüze karşı söyleyeceğim” dedi. Sonrasında il binasının giriş kapısının önüne inen Hürriyet, “Adamlar resmen Körfez ilçeye çökmüş, siz bir şey yapmıyorsunuz. Bu seçim kaybedilecekse sizin yüzünüzden kaybedilecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ