Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’deki liste krizi sonrası Emre Andız’dan açıklama geldi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in talebiyle meclis üyesi listesinin ilk sırasına yazılan Emre Andız’ın ismi silindi. Andız’ın yerine Mehmet Ümit Küçükkaya’nın ismi yazıldı.Konu ile ilgili Andız’dan açıklama geldi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

31 Mart yerel seçimlerinde gerçekleşecek olan yerel seçimler için meclis üyesi listelerinin YSK’ya teslim edilmesinin bugün son günüydü. CHP İzmit’te süresinin bitmesine saatler kala CHP liste krizi yaşandı.

ANDIZ’A VETO GELDİ

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ın meclis üyesi listesinde ilk sıraya yazdığı Emre Andız’a İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’ten veto geldi.

ERCAN’IN İSTİFASINI İSTEDİ

İkili arasında yaşanan anlaşmazlığın çözülememesi üzerine Hürriyet, masadan kalktı. Ancak kriz o haliyle de kalmadı. Fatma Kaplan Hürriyet yaşananlar nedeniyle adaylıktan istifa edeceğini dahi yakın çevresine bildirdi. İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile çalışamayacağını beyan eden Hürriyet’in Ercan’ın görevden alınmasını istediği de iddia edilmişti.

ANDIZ YERİNE KÜÇÜKKAYA GELDİ

Bu gelişmelerin ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in talebiyle meclis üyesi listesinin ilk sırasına yazılan Emre Andız’ın ismi silindi. Andız’ın yerine Mehmet Ümit Küçükkaya’nın ismi yazıldı. Böylece liste krizi sona erdi.

“KENDİ İRADEMLE AYRILDIM”

CHP’li Emre Andız’dan konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. İşte o açıklama: “Değerli Cumhuriyet Halk Partisi Ailem. Cumhuriyet Halk Partisi’nde büyümüş, yetişmiş ve örgüt terbiyesi almış bir kardeşiniz, arkadaşınız olarak hepimiz gibi seçim sürecinde bir kaos yaşanmaması için örgütün talebiyle girdiğim İzmit Belediye Meclis Üyesi Aday listesinden kendi irademle ayrıldım.

“GEREKLİ KİŞİLER AÇIKLAMA YAPACAKTIR”

Bu zamana kadar bana örgütüm tarafından verilen tüm görevleri yerine getirdim, seçimin kazanılması için yine ne görev verilirse yaparım. Yaşanan anlaşmazlıkların şahsımla hiçbir ilgisi yok, gerekli kişilerin gerekli açıklamaları yapacağına dair bir şüphem de yok. Örgüte kırgın ya da küskün olmam söz konusu dahi olamaz. Aslolanın Cumhuriyet Halk Partisi olmalıdır ve öyle de olacaktır..”