CHP'den Orta Vadeli Program'a eleştiri

Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, 2024-2026 dönemine yönelik Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan esnek çalışma koşullarına son verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP'den Orta Vadeli Program'a eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek çalışma yaşamındaki son gelişmeleri ele aldı. Orta Vadeli Program'ın Çarşamba günü ilan edildiğini hatırlatan Uyar, programın işsizlik, yüksek enflasyon, yoksulluk ve güvencesiz çalışma koşullarını içerdiğini belirtti. Uyar, Orta Vadeli Program'daki esnek çalışma koşullarını eleştirerek, güvenceli çalışma yaşamı için önerilerini sıraladı.

TAŞERON İŞÇİ HAKKI

"Taşeron işçilere kadro hakkının tanınması gerektiğini" vurgulayan Uyar, "Esnek çalışma koşullarının son bulması, sendika ve toplu sözleşme haklarına engel teşkil eden uygulamaların ortadan kaldırılması ve grev yasaklarının kaldırılması gerektiğini" ifade etti. Uyar ayrıca, işçi sağlığı ve güvenliği adına daha etkin yasal düzenlemelerin yapılmasının ve işçilere tam anlamıyla bir iş güvencesi sağlanmasının şart olduğunu belirtti.

İŞSİZLİK SİGORTA FONU

Uyar, işsizlik sigortası fonunun daha etkin bir şekilde işsizlerin yararına kullanılması gerektiğini belirtti ve kıdem tazminatı hakkının daha erişilebilir olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çalışanların üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini ve vergi dilimlerinin çalışanlar lehine yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Son olarak, metal sektöründe 100 binin üzerinde işçiyi etkileyecek olan MESS grup toplu sözleşme görüşmelerini yakından izleyeceklerini belirtti.