CHP’den Tutuş’a yeni video! “Boş ve asılsız yaygara”

İzmit Belediyesi’nin borçları nedeni ile maaşları ödeyemeyecek hale geleceğini ifade eden AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş’a CHP’lilerden videolu yanıt geldi.

CHP’den Tutuş’a yeni video! “Boş ve asılsız yaygara”

Yerel yöneticilerin belirlenceği yerel seçimere iki hafta gibi kısa bir süre kaldı. Seçim takvimi ilerledikçe siyasiler arasındaki çatışma hız kazanıyor. Bugün CHP tarafından hazırlanan bir videoda AKP İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş’un İzmit Belediye Başkanı ve adayı Fatma Kaplan Hürriyet’e yönelik iddialarına cevap verildi. Partililerin sosyal medya hesabından paylaştığı videolarda, Muharrem Tutuş’un borç iddiaları yalanlandı.

“BORÇ ORANI DÜŞTÜ”

Video’da İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in göreve geldiği 2019 yılında Belediyenin borcunun bütçeye olan oranı %80 olduğu ifade edilirken günümüzdeki bu oranın yüzde %44’e düştüğü ifade edildi.

“AYNI KİŞİLER”

Söz konusu videoda şu ifadelere yer verildi; “İzmit Belediyesi’nin tüm hizmet araçlarını satın alırken geciktiren AKP ve MHP’li meclis üyeleri yüzünden belediyemiz tamı tamına 350 milyon zarara sokuldu! Üstelik, AKP’lilerin eleştirilen borç miktarının içinde, belediyemize değer katan ve kredi ödemeleri bir yıl içinde sona erecek 300 hizmet aracı da bulunuyor! Yani, sürekli olarak İzmit Belediyesinin borcundan bahsedenlerle ki bunun kim olduğunu herkes biliyor belediyeyi bu durumda göstermeye çalışanlar aynı kişiler. Bu durumlar ışığında, AKP'nin eleştirilerinin boş ve asılsız yaygaradan ibaret olduğunu daha iyi görüyoruz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ