Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Anıl Acurman: Erdoğan’ın İstanbul’u aldığı gibi Başiskele’yi kazanacağız!

CHP Başiskele Belediye Başkan adayı Anıl Acurman gazetemizi ziyaret etti. Başiskele’de yaşanacak olan çok adaylı seçim hakkında konuşan Acurman, 1994 yerel seçimlerini ve Erdoğan’ın İstanbul zaferini örnek gösterdi.

CHP Başiskele Belediye Başkan

31 Mart yerel seçimlerine haftalar kala belediye başkan adayları çalışmalarını hızlandırdı. CHP’nin Başiskele adayı olarak belirlenen ilçe başkanı Anıl Acurman gazetemizi ziyaret etti. Acurman’a ziyareti sırasında CHP Başiskele Belediye Meclis Üyesi Emine Özkar, meclis üyesi adayı Levent Soycan, ilçe yönetim kurulu üyeleri Vacit Çelik, Fırat Sukuşu, Nadir İçaçan ve Arif Gökyıldız eşlik etti.

“YÜZDE 22 OY ALAN BAŞKAN OLUR”

Belediye başkanı olmak için 5 adayın yarışacağı yerel seçimlerde şansının çok yüksek olduğunu belirten Acurman, “Yüzde 20-22 bandında oy alan belediye başkanı olur” dedi.  Başkan adayı Anıl Acurman kendisinin CHP tarafından aday gösterilmesinin ardından ilçede bulunan kararsız seçmenin kendisine oy vereceğini söyledi.

YÜZDE 54 KARARSIZ SEÇMEN FAKTÖRÜ

İşte Anıl Acurman’ın açıklamasının tamamı: “CHP olarak Başiskele’de anket yaptırdık. Bizim yaptırdığımız ankette yüzde 54 sandığa gitmem diyen seçmen vardı. Bu kararsız seçmen kitlesi ben aday olduktan sonra bana ‘Normalde sandığa gitmeyecektik. Sizin sayenizde oyumuz değerli oldu’ dedi. Saadet Partili Zafer Mutlu yeniden aday oldu ama, burada bir örgütü yok. Ben Zafer Mutlu’nun CHP çatısı altından başvurmasını isterdim.

“HÜSEYİN AYAZ BULUT GİBİ, BELİRSİZ…”

Başiskele eski belediye başkanı Hüseyin Ayaz’da bağımsız aday oldu. Onun değerini sandıkta göreceğiz. Hüseyin Ayaz bir bulut gibi, belirsiz. Yeniden Refah adayı Uğur Yüksel’in de potansiyelini sandıkta göreceğiz. 2019 yerel seçimlerinde Yasin Özlü seçimi rahatça almıştı. Bu seçim öyle rahat bir ortamı yok.

ERDOĞAN ÖRNEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 1994 yerel seçimlerini nasıl kazandığını hatırlarsınız. Oylar ANAP, SHP,  DYP ve DSP arasında bölündü. Erdoğan yüzde 3 fark ile, 120 bin oy fazla alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Başiskele’de böyle bir tablo oluşması işten bile değil. Tıpkı Erdoğan’ın İstanbul’u kazandığı gibi biz de CHP olarak Başiskele’yi kazanacağız. Başiskele’de yüzde 20-22 bin bandında oy ile başkan olunabilir.

50 BAŞLIK ALTINDA 100 PROJE

Bizim derdimiz ‘her gün aileden olmak.’ Belediye başkanı seçildiğimiz takdirde ailenin her bireyinin her yaşında yanında olacağız. Başiskele için 50 başlık altında 100’den fazla projem var. Bu projelerin detaylarını önümüzdeki günlerde yapacağımız lansmanda açıklayacağım.

VEFA EVLERİ PROJESİ

Kreşleri çok önemsiyorum. Her belediyenin ailelerin çocuklarını güvenle emanet edebileceği bir yeri olmalı. İlçemizde 5 semtimize kreş açacağız. En önemli projelerimizden biri ‘Vefa Evleri’ projesi. Her beldeye bir Vefa Evi yapacağız. Vatandaşlarımız bu evlere yaşlı akrabalarını gün içinde bırakacak. Ve akşam işleri bittiği zamanda alacak.  Gerektiği zaman engelsiz taksilerimiz ile yaşlıları evlerinden alıp Vefa Evleri’ne getireceğiz.

VÜCUT GELİŞİM TARAMALARI…

Bir kent için 8-12 yaş arası çocuklar çok değerli. Onlar için de önemli bir projem var. Sağlıklı Çocuk Gelişim Merkezimizde bu yaş grubundaki çocuklara vücut gelişim taramaları yapacağız. Çocuklarımız vücudunun uygunluğuna göre belirli spor branşlarına yönlendirilecek.

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ KURTARACAĞIZ”

İlçemizde büyük bir bağımlılık sorunu var. Çocuklarda ve gençlerde gelişen bu bağımlılık problemini çözmek için gençlik merkezlerimizde psikologlar olacak. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini kurtaracağız. Bu ilçe genç neslini kazanacak.

GAZETECİLERE BASIN OFİSİ

Gazeteci arkadaşlarımız için de önemli bir projemiz var. Başiskele’ye bir basın ofisi açacağız. Gazetecilere bir açık ofis imkanı sunacağız. Gazeteci arkadaşlarımız burayı istediği gibi kullanacak. Isıtması, çayı ve sekretaryasına karışmayacak. Sadece işini haberlerini yapabileceği güzel bir alan yaratacağız.

“KENT ÇİFTLİĞİ KURACAĞIZ”

Yeniköy’de güzel sera alanlarımız var. Ancak bu sera alanları maalesef her geçen gün kayboluyor. O bölgeye Atatürk Orman Çiftliği gibi bir kent çiftliği kuracağız. Burada ürünler yetiştireceğiz. Aynı zamanda burası bir doğal yaşam alanı olacak. Her ilçeden çocuklar buraya okulları ile gelip doğa ile tanışacak.

MARKA OLACAK FESTİVAL ALANI

Aytepe bölgemiz gibi değerli yerlerimiz var. Oraya güzel bir festival alanı yapmak istiyorum. Her ay birkaç gün yapılabilir. Hem ilçemizin bilinirliği artar hem de gençlerimiz güzel vakit geçirir. Manzara, yeşillik, ulaşım her şeyi var. Bu festival alanı Kocaeli’nin bir markası olabilir.

“KENT MERKEZİ’Nİ SEYMEN’E TAŞIYACAĞIM”

Kent merkezini Seymen’e yapacağız. Oradaki cami kötü durumda. Oraya yeni bir merkez cami yapacağız. Burası nitelikli dükkanların olacağı bir açık hava meydanı olacak. Meydanın arkası Seymen Millet Bahçesi, önü ise deniz. Kent merkezi olabilecek en merkez orası.”

Soldan sağa: Nadir İşaçan, Levent Soycan, Furkan Çalışkan, Anıl Acurman, Cezmi Çiçek, Emine Özkar, Arif Gökyıldız, Cansu Albayrak Kızılkaya, Vacit Çelik