CHP’li Aşkın mecliste konuştu! “Çatır çatır hesap soruyoruz Fatma Hanım’dan”

İzmit Meclisinde EYT tazminatı için arsa satışı yetkisi bir kez daha gündeme geldi. Mecliste söz alan CHP’li Meclis Üyesi Tuncay Aşkın, kendilerinin AK Partililerden daha hassas olduğunu ifade ederek “Çatır çatır hesap soruyoruz Fatma Hanımdan” dedi

CHP’li Aşkın mecliste konuştu! “Çatır çatır hesap soruyoruz Fatma Hanım’dan”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle emekli olan Belediye personelinin tazminatının ödenmesi için arsa satış kararını reddeden AK Partili ve MHP’li Meclis Üyelerinin kararını veto etmişti. Söz konusu madde bugün bir kez daha belediye meclis toplantısında görüşüldü. İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Çetin Sarıca Başkanlığında yapılan meclis toplantısında satış maddesi oy çokluğu ile reddedildi.

“NEREYE HARCADIĞINIZI SÖYLEMEDİNİZ”

Madde ile ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü, “Bu konu geçen mecliste geldiğinde plan bütçe komisyonu olarak sorduk. Meclis sürekli yetki istediniz dedik. Nasıl A4 kağıtlarına 10 aydır cevap alamıyoruz. 10 aydır cevabını alamıyoruz. Yerleri sattınız nereye harcadığınız ile ilgili cevap vermediniz” dedi.

“10 MİLYON DEPREM BÖLGESİNE HARCANDI”

Tartışmalar sırasında kürsüden söz hakkı isteyen Tuncay Aşkın konuşma gerçekleştirdi. Harcanan paraların nereye harcanacağını açıkladığını ifade eden Aşkın, “Geçen mecliste üstüne basa basa söyledik. Sürekli bu paraları ne yaptınız diyor. Geçen mecliste söyledim. Bir daha bir daha izah edeyim. Türkiye’de olağanüstü şeyler oluyor. Pandemi gibi, deprem gibi. Dün grup toplantısına belediye başkanımıza sordum. Deprem bölgesine kaç para harcadık. Bunun hesabını verelim. 10 milyon lira gibi bir rakam söyledi. Türkiye’nin hiçbir belediyesinde şartlı bir arsa ve arazi satışı olmaz. Bir tek bizim meclisimizde çıkıyor.

“SİZ SATARKEN İYİ BİZ SATARKEN KAKA”

Borçsuz zamanında B bloğu satmışsınız, kaymakamlık binasını satmışsınız. Bizim bütün ekiplerimiz kiracı haline düştü. Siz satarken iyi biz satarken kaka. Milletle dalga geçmeyin diyorsunuz. Esas siz dalga geçmeyin. Yeni Mahalledeki kreş yerinin projesi bitti temel atılacak. AK Partili arkadaşlar. Sizden daha hassasız. Çatır çatır hesap soruyoruz Fatma Hanımdan. O kadar fotokopi dediniz. 695 bin liraya ihale edilmiş 800 bin liraya bağlanmıştır. Gelen müfettişler teşekkür edip gitmiştir. 1 fotokopinin maliyeti 22 kuruş. Kiraladığınız fotokopi makinalarını kendi partililerine kiralıyorsunuz ya. 10 senedir aynı kişi alıyor.

“ARAÇ KREDİLERİNE İŞÇİ MAAŞLARINA GİTTİ”

Benim belediyede kiram vardı. Başkan etik değil dedi kiramdan oldum. Nasıl kadın kollarınızdan birine 3 milyona kira veriyorsunuz. Büyükşehir’in çektiği fotokopi 1.25’e denk geliyor.30 milyon vermediğiniz araç kredilerine işçilerin maaşına gitti. Belediye başkanını sudan sebeplerle ot politikası ise yormayın. Fotokopiyi dillerine bağladılar” dedi ve tepki göstererek kürsüden indi.