CHP’li Belediyelere Kocaeli’yi de dahil edeceğiz!

Kocaeli’de gerçekleşen Yerel Yönetimler Çalıştayında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaptığı açıklamada Yerel Seçimlerde CHP’li Belediyelere dahil edeceğini ifade etti

CHP’li Belediyelere Kocaeli’yi de dahil edeceğiz!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin Yerel Yönetimler çalıştayı bugün Kartepe’de bulunan Dedeman Otel’de yapıldı. Marmara Bölgesi CHP’li yöneticilerinin tam kadro katıldığı toplantıya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da geldi.

KOCAELİ GENEL MERKEZ GİBİ

Yerel seçimlerde yapılacak çalışmaların yol haritasının görüşüldüğü toplantıya ev sahibi Kocaeli Milletvekilleri Muhip Kanko, Özgür Harun Yıldızlı, Nail Çiler, İl Başkanı Bülent Sarı, Sefa Sirmen, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Milletvekili Turan Taşkın, Erdoğan Toprak, Gamze Akkuş İlgezdi, Gökhan Zeybek, Enis Berberoğlu, Türkan Elçi, İlhan Kesici. Oğuz Kaan Salıcı, Namık Tan, Özgür Karabat, Suat Özçağdaş, Yüksel Mansur Kılınç, Fethi Açıkel, Ali Gökçek, Engin Altay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Subaşı, Bursa Milletvekilleri Hasan Öztürk, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Milletvekili Ediz Ün, Ahmet Baran Yazgan, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Tekirdağ Milletvekili İlhami özcan Aygün ve Nurten Yontar, Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Fahri Özkan, İl Başkanları ve ilçe belediye başkanları katıldı.

“BELEDİYECİLİK CHP’NİN İŞİDİR”

Toplantının ilk konuşmasını Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın gerçekleştirdi. KOnuşmasında yerel seçimlere değinen Akın, CHP belediyelerinin sayısının artacağını ifade ederek, “Belediyeciliği sadece yol yapmaktan çıkarıp önce insan diyen anlayışı egemen kılan CHP’li belediyelerdir. Belediyecilik Cumhuriyet Halk Partisinin işidir. Saray Belediyeciliğinin temelinde rantçılık ve israf vardır. Saray Belediyeciliğinde saraydan gelen emirler vardır. Halka hesap vermek değil saraya hesap vermek vardır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyenler CHP’li Belediyelerdir” ifadelerini kullandı.

“YABANCI ASKERİN ÜLKEMİZDE NE İŞİ VAR”

Partililerin uzun soluklu alkışları eşliğinde kürsüye çıkan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Her birinizin, her bir Cumhuriyet Halk Partilinin ortak teması, ortak hedefi bu olmak zorunda. BUnu yapmadığınız takdirde hem tarihimize hem geleceğimize iyi bir miras bırakmayız. Hangi Pozisyonda olursak olalım aynı çabayı göstermek zorundayız. O dönem sınırlarımızda her türlü güvenlik önlemi alınırken bugün nasıl oluyor da olmuyor. 100 yıl önce alınan kararlar ve bugün alınan kararlar. Önümüzdeki haftalarda bir tezkere gelecek meclise. bir madde var. Gerektiğinde yabancı asker çağrılması maddesi var. Yabancı askerin ülkemizde ne işi var. Nasıl oluyor bu? Sayın bahçeli’ye de sordum. Diyor ya ben milliyetçiyim diye. Sayın Erdoğan’a da sordum. Kİm bu yabancı askerler? Meclis Başkanına da sordum o da bilmiyor.

“İLK KEZ BÖYLE BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYA GELDİK”

Başka bir sorun da uyuşturucu bataklığı. Adana’da bir toplantı yaptık. Çocukları uyuşturucu kullanan ailelerle bir araya geldik. Kimse çocuğunun ölmesini istemez. Bir anne ‘çocuğumun ölmesini istiyorum’ dedi. 81 ilimizin ortak sorunudur bu. Uyuşturucu bir milli güvenlik sorunudur. Demokrasinin olmadığı yerde sorunlar çözülemez. En belirgin özelliği Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Rejimin değişmesinden ve her şeye 1 kişinin karar vermesinden sonra Türkiye bir sorunlar yumağının içine yuvarlanmıştır. İlk kez böyle bir tablo ile karşı karşıya geldik.

“BURAYI DA DAHİL EDECEĞİZ”

Bir kişinin talimatı ile her şey değişebilir. Bir kişiye her şeyin teslim edildiği noktada sağlıklı bir demokrasi inşa edemezsiniz. CHP’li belediyeler gelirse yardımlar kesilir diyorlardı. CHP’li belediyeler geldi yardımlar arttı. bizim belediyelerimizin olduğu yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmez. Toplumumuzun önemli bir kısmı emekli. Emekliyi yük olarak görüyorlar. Haklarını teslim etmiyorlar. Onlar zamanında yaptılar. Kocaeli alın teri dökenlerin kentidir. Biz belediyelerimizin büyük başarılar sağladığın biliyoruz. Kocaeli İl Başkanımız söyledi. Burayı da Kocaeli Belediyesini de dahil edeceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. Çalışarak, yaptıklarımızı geniş kitlelere anlatarak bu başarıları elde edeceğiz” dedi.