CHP’li eski vekilden partisine “demokrasi” eleştirisi! “Gölge etmeyin”

CHP eski Milletvekili Bekir Yurdagül, partisine demokrasi eleştirisinde bulundu. Mevcut yapının sıkıntılı olduğunu ifade eden Yurdagül, “Partilileri özgür bırakın, demokratik bir süreç işletin, ne olur gölge etmeyin” dedi.

CHP’li eski vekilden partisine “demokrasi” eleştirisi! “Gölge etmeyin”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül, sosyal medya hesabından iktidara yönelik eleştirilerin yanında partisine yönelik eleştirilerde bulunuyor. CHP’de başlayan kongre süreçlerine değinen Yurdagül, İl Başkanlarının kentte iyin tanınan yerel yönetimlere liderlik yapabilecek isimler olması gerektiğini vurguladı. Örgüt yapısında sıkıntı olduğunu ifade eden Yurdagül, “Bu örgüt yapısı ile inanın girilecek her seçimde benzer sonuçlar alınacaktır. Kimse kendisini kandırmasın” dedi. Bu işin artık böyle gitmediğini söyleyen Yurdagül, “partilileri özgür bırakın, demokratik bir süreç işletin, ne olur gölge etmeyin” dedi.

“SAYGINLIĞA SAHİP OLMALI”

“Örgütlerin başındaki arkadaşların partililiğini ve samimiyetini sorgulamak haddimiz değil” diyen Yurdagül, “Örneğin şu andaki başkanların bir bölümü boşalmalar nedeniyle atama ile görevlendirilmişler, diğer bir bölümü ise genel merkezin işaretiyle seçilmişlerdir(!) Bunların büyük bölümü ise tek adaylı kongrelerdir. Elbette İstanbul gibi bir elin parmağını geçmeyen sayıda olumlu örnekte vardır. CHP İl başkanı kentinde iyi tanınan, halkla iletişim kurabilen ve en önemlisi partililere, yerel yönetime liderlik yapabilecek birikime ve saygınlığa sahip olmalıdır.

“İMAMOĞLU VE ÖZGÜR ÖZEL İLE DEĞİŞİMİ SAĞLAYAMAZSINIZ”

Değişim, MYK üyelerinin yedeklerinin göreve getirilmesi ile sağlanamaz. Veya Kılıçdaroğlu gitsin İmamoğlu veya Özgür Özel gelsin denilerek de, sağa açılarak da değişim ve dönüşümü sağlayamazsınız. Bu örgüt yapısı ile inanın girilecek her seçimde benzer sonuçlar alınacaktır. Kimse kendisini kandırmasın. Önümüzdeki günlerde kongre takvimi başlayacak. Süreci, illerin milletvekilleri ile varsa belediye başkanları ya birlikte ya da ayrı ayrı kendi ikballeri gözetilerek dizayn edeceklerdir!

“GÖLGE ETMEYİN”

Elbette genel merkezin bilgisi ve yönlendirmesi ile! Bu Baykal döneminde de böyleydi, ne yazık ki Kılıçdaroğlu döneminde de aynen devam etti. Önümüzdeki kongre döneminde de hiç kuşkum yok benzer şekilde gerçekleşecektir. Bu iş böyle gitmiyor, gitmediğini artık görün ve partilileri özgür bırakın, demokratik bir süreç işletin, ne olur gölge etmeyin! Partisini, ülkesini seven özgür CHP üyesinin en doğru kararı vereceğine inanın, ona güvenin” dedi.