CHP’li ilçe başkanından Genel Merkezin açıklamasına tepki!

CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, CHP Genel Merkezinin resmi hesabından paylaşan fotoğrafla ilgili yayınlanan metne tepki gösterdi.

CHP’li ilçe başkanından Genel Merkezin açıklamasına tepki!

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı öncesi parti oldukça hareketli günler geçiriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm değişim çağrılarına rağmen yeniden aday gösteriliyor. CHP Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Muhip Kanko, Harun Yıldızlı ve Nail Çiler'in aralarında yer aldığı 95 milletvekili, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır aldı.

GENEL MERKEZİN HESABI

Bunun yanı sıra bugün önemli bir gelişme daha yaşandı. CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı'nın da aralarında bulunduğu 55 il başkanı, kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. Bugün destek açıklamasının fotoğrafı CHP Genel Merkezi'nin resmi hesabından da paylaşıldı.

“KURULTAY DELEGELERİNİ TEMSİLEN”

Ancak CHP Genel Merkezi, il başkanlarının onayladığı “kurultay delegelerini temsilen” lanse etti. CHP Genel Merkezinin açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı öncesinde 55 İl Başkanı, Kurultay Delegelerini temsilen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyen bir deklarasyonla ilan verdiler” denildi.

“UYGUN OLMAMIŞTIR”

Bu duruma CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman'dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Anıl Acurman, “Kıymetli il başkanlarımızın kurultay delegeleri değil, kendi özgür iradelerini temsilen bu fotoğrafa girmişlerdir. Bu fotoğrafta Kocaeli delegasyonu değil, sayın il başkanımız Bülent Sarı bulunmaktadır. Genel merkezimizin resmi hesabından böyle bir paylaşım ise bence uygun olmamıştır” ifadesini kullandı.

“YANILTICI” PAYLAŞIM

CHP kulislerinde ise Anıl Acurman'ın bu açıklaması oldukça takdir topladı. Çünkü iddiaya göre CHP'nin il yönetimi listesinde 28 kurultay delegesi bulunuyor. Kulislerde konuşulanlara göre kurultay delegelerinin 15 ile 18'inin kurultayda bir diğer Genel Başkan adayı Özgür Özel'e oy vereceği yüksek sesle konuşuluyor. Böyleyken CHP Genel Merkezi'nin bu paylaşımı, 'yanıltıcı' olarak tepki topladı.