Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Küçükkaya parti yönetimine öyle bir yüklendi ki! İl başkanı, milletvekilleri, ilçe başkanları…

Kocaeli siyasetinin en çok takip edilen programlarından biri olan Nokta Atışı perşembe akşamı tarihi bir yayın gerçekleştirdi. CHP’li Mehmet Ümit Küçükkaya, yerel seçim süreciyle alakalı CHP İl Örgütü sert bir biçimde eleştirdi

Kocaeli siyasetinin en çok

Nokta TV’de yayınlanan, moderatörlüğünü Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın üstlendiği Nokta Atışı programı perşembe akşamı yine dopdoluydu. AK Parti İl eski Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü, İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Kaan Dilmen ve CHP İzmit Belediye Meclis üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

YERDEN YERE VURDU

Programında Kocaeli ile ilgili bölümünde CHP’li Küçükkaya, partisinin il örgütünü yürütülen yerel seçim süreci nedeniyle adeta yerden yere vurdu. Yapılan hataları tek tek sıralayan Mehmet Ümit Küçükkaya, yaşananların il danışma kurulunda hesabının verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. İşte Mehmet Ümit Küçükkaya’nın konuşmasından öne çıkan bölümler:

“GÖBEĞİM ÇATLADI” DEMİŞTİ

“Şimdi bir il kongresi yaşandı. Biliyorsunuz bende kongrede çekildim. Kandıra’da bizim ilçe başkanımız geldi, “Ya başkan ben seni çok seviyorum ama ilçe başkanları olarak bir karar aldık. Birlik beraberlik yapacağız. Önümüzde yerel seçimler var” dedi ilçe başkanımız. Başiskele’de de Anıl beyle de benzer tepkiyle karşılaştım. Bende bu yerel seçimler nedeniyle yarıştan çekildim. Genel seçim olsa umrumda olmazdı ilçe başkanlarının ne dediği. Ancak madem bir takım var, hatta milletvekilimiz ben bu tabloyu oluşturana kadar göbeğim çatladı demişti.

SORUYORUM ARKADA DİZİLEN İLÇE BAŞKANLARINA

Bir takım oyunu olduğunu iddia ettiler. Benim en yakın dostlarım da bu havaya kapıldı. Birçok insan bana seçimden çekildiğim için kırıldı. Sen bu seçimi alıyordun dediler. Bende meselenin seçim almak olmadığını, yerel seçimleri kazanmak olduğunu söyledim. Ben şimdi başta il başkanımız ve arkasında dizilen 12 ilçe başkanımıza soruyorum takım oyununu. Bu takım oyunu, takım ruhu ne?

İSTİFA ETTİ, GELDİ

Yaşananları anlatayım ben size. Çayırova ilçe başkanı istifa etti geri geldi adayı beğenmedi diye. Toparlamak kolay mı? Darıca’da olması muhtemel adaylardan biri Yakup bey. Başka adayı desteklediler. Gittiler Yakup Törk’ü Dilovası’na atadılar. Yahu Darıca’ya yapmayacaksanız Çayırova koysanız 5 alacaksanız 8 alırsınız. Hem Darıca’da Saide hanımı da rahatlatırsınız. Ama ona da yok.

ATASOY BİLGİN ÖRNEĞİ

Mesele desinler ki biz mühendis, pırıl pırıl, iki üç yabancı dil bilen bir mühendisi Tahir Büyükakın’ın karşısına çıkıyoruz. Atasoy beyi tarih ediyorum. Oy alır. Ama Derince’de seçmediğiniz Atasoy Bilgin’i güçlü bir Tahir Büyükakın figürünün önüne çekerseniz, oy alamazsınız. Bakın Erkan Baş’ı Gebze’de aday çıkarın. Bir üst akılla birlikte gel Erkan Baş burası işçi kenti gel deyin. Aynı şeyi teklif edin Gebze’ye. Ama bakıyorsunuz Erkan Baş’ın Gebze CHP’deki toplantısına, fotoğraf çektiren sayısından daha az adam geldi. Erkan Baş’ı da mağdur ettik.

İL DELEGESİYLE KURGUYU KURARSINIZ

Başiskele’de Anıl bey pırıl pırıl ilçe başkanı, meclisinden ne kadar daha az oy aldı? O arkada dizilen ilçe başkanlarımızın hepsinin siyasi reflekslerine yanlış olan bir organizasyon oldu il kongresinde. Milletvekilimiz ben göbeğimi çatlattım bu organizasyonu kurabilmek için diyordu. Örgütte 600 il delegesiyle bunu kurarsınız. Ama halk bunu kabul etmiyor.

YILDIZLI, AKAR ADAY OLABİLİRDİ

Hangi fotoğrafı gördünüz? Ne de anlaştınız da bu sonuçlar ortaya çıktı. Türkiye’de CHP yüzde 37 alıyor. Gel Kocaeli’de 30-32 alıyor. Ortalamanın altındayız. Kentteki siyasi büyüklerimiz terlememe kararı aldı. Milletvekilimiz Harun Yıldızlı aday olabilirdi Büyükşehir Belediyesine. Haydar Bey, Başkanvekilimiz aday olabilirdi.

İSMET PAŞA’YI GETİRSEN ŞİMDİ GEBZE’DE SEÇİM ALAMAZDIN

Hepsinin sahadan kaçtığı bir yerde, partiye üye olduğu gün milletvekili olan Nail Çiler’i Gebze’den aday yapıyorsun. Sağlık sorunlarım yüzünden gidiyorum diyor. Belki ona sormadılar. İlla ki kendisi yaşanan süreci il danışma kurulunda anlatacaktır. Nail beyin kaybettiği Gebze siyasetinde İsmet Paşa’yı getir Gebze’de sonuç alamazsın kardeşim.

SAFGİLLİKTİR

25 yıldır iktidar AKP Büyükşehir’de. Biz Büyükşehir’i alacaksak bugün başlayacağız. 25 yıllık iktidarı 3 ayda yıkabileceğini sanmak en basit tabirle safgilliktir. Sertif beyin Derince’de yazdığı hikaye olmasa kazanamazdı Derince’yi. İzmit’i biz üç dönemde aldık. Fikret Toker’in oyları fazlaydı, 2014’de Sefa bey ile kaybettik. O dönem 2014’de Erdoğan kente bir geldi, kent kilitlendi. İmparator dediğimiz isimle kaybettik. Ama kafa kafaya seçim yarışını sürdürdük.

TAYFUN BALIKÇI’YI YALVARTTILAR!

Direklerden dönen seçimlerle Fatma hanımla seçimi kazandık. Ama öncesinde bir ekin ekildi. Referandumda hayır çıktı. Bakın Körfez. Referandumda hayır oyları noktasında Marmara Bölgesinde en çok oy arttıran ilçedir Körfez Mehmet Kaçar zamanında. Körfez’de bir tek nefes olunsaydı, bu kadar kavga! Ya yalvarttılar adamı belediye başkan adayını istediği meclisi yazamadı diye. Bin oyla da kaybetti Tayfun bey belediyeyi. Bu kayıpların hesabını kim verecek?

İL ÖRGÜTÜ CESARET GÖSTEREMEDİ

Sarıgül diye bir isim atıldı ortaya. Atanlar mevcut il başkanımız vesaire. Sarıgül’le ilgili Fatma hanım, Tayfun bey de dedi onu çıkaralım diye. Neden? Yukarılarda Tahir bey ile güreşsin, biz aşağıda daha da rahat çalışalım diye. Sarıgül’ü Ekrem bey mi artık, kim istemiyorsa, hep birlikte bir örgütü toplayıp, “Ya arkadaş biz Sarıgül’ü istiyoruz da bu adam Sarıgül’deki en iyi aday olduğundan değil mevcut siyasetteki en pratik sonucu Sarıgül’le alırız” deme cesaretini gösteremedi bu yapı. Ama protokol krizlerinde yok Ekrem beyin korumaları almadı bizi, gibi yerlerde diklenen örgütümüz, bir senaryo yazmada hiç sesini çıkartmadı.”

Programın ilgili bölümünü canlı yayın linkinin 4’üncü saat 48’nci dakika ile 5’nci saat 20’nci dakika aralığında seyredebilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BM’de Uygur Türkleri mesajı: Çin ile…