CHP'li Sarı'dan 6 Şubat mesajı; "Vatandaşlarımızın çaresizlik içinde bırakıldığı bir gerçektir"

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı 6 Şubat 2023 tarihinde meydana Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin 1. yıldönümü olmasından dolayı mesaj yayınladı. Bülent Sarı yayınladığı mesajında; "Vatandaşlarımızın çaresizlik içinde bırakıldığı bir gerçektir" dedi.

CHP'li Sarı'dan 6 Şubat mesajı; "Vatandaşlarımızın çaresizlik içinde bırakıldığı bir gerçektir"

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 farklı ilde büyük yıkımlara neden olan depremin birinci yıldönümü olmasından dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı yazılı bir açıklama yaptı. CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı yayınladığı yazılı mesajında; "Vatandaşlarımızın çaresizlik içinde bırakıldığı bir gerçektir" ifadelerine yer verdi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı büyük felaketin birinci yıldönümü ilişkin yayınladığı mesajda; "6 Şubat 2023 tarihinde bundan tam 1 yıl önce saat 04:17'de 11 ilimizi etkileyen depremde on binlerce canımızı saniyeler içerisinde kaybettik. Öncelikle bu tarihin en büyük felaketlerinden birinde canını kaybeden tüm vatandaşlarımı rahmetle anıyor tekrarının olmaması için hükümeti yetkili tüm kurumları geçmişte yaşanan acılardan ders almaya davet ediyorum" dedi.

"YARDIM TIRLARINI BÖLGEYE GÖNDERDİK"

Bülent Sarı, "İlk andan itibaren kenetlenerek ve özellikle bölge halkımızın yaşadıklarına yakın tarihte şahitlik etmiş olan depremzede akrabaları olarak hızlı aksiyon planları geliştirdik. Ayrıca ihtiyaçlar doğrultusunda görevlendirmelerle Kocaeli örgütü olarak il ve ilçe başkanlıklarımızdaki merkezlerde eş güdümlü çalışarak ilk günden itibaren yardım tırlarını ve ihtiyaç malzemelerini bölgeye gönderdik" ifadelerine yer verdi.

"HALKIMIZI BU MAKUS TALİHİNDEN KURTARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Türkiye'nin deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştiğini ifade eden Bülent Sarı, "Şehirlerimizin depreme dayanıklılığı konusunda yapılan çalışmaların ne denli yetersiz olduğu ve göz ardı edildiği ortaya çıktı. Bu ihmalkarlık birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve büyük acılara yol açtı. Bu süreçte, kamu görevlilerinden özel sektöre kadar geniş bir yelpazede yer alan herkesin ihmallerini gözden geçirmesi gerekmektedir. Rant hırsıyla hareket edenlerin, vatandaşlarımızın canıyla oynaması ve halkın mağduriyetine sebep olması kabul edilemez bir durumdur. Bizler bu durumu değiştirmek halkımızı bu makus talihinden kurtarmak için gece gündüz var gücümüzle çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

"VATANDAŞLARIMIZIN ÇARESİZLİK İÇİNDE BIRAKILDIĞI BİR GERÇEKTİR"

Son 21 yıldır iktidarda olan siyasi yapının, deprem öncesi ve sonrasında yeterli tedbirler almadığını ifade eden Sarı, "Ülkemizde yaşanan deprem felaketleri, hazırlıksız yakalanan hükümeti acı gerçekle yüzleştirmiştir. Son 21 yılda iktidarda olan siyasi yapının, deprem öncesi ve sonrasında yeterli tedbirler almadığı, vatandaşlarımızın çaresizlik içinde bırakıldığı bir gerçektir. Aynı zamanda bu süreçte, toplum olarak dayanışma ve yardımlaşma ruhumuzu koruduk. Ancak her şeyi sineye çeksek bile saatlerce enkaz altında kalıp açlıktan ve soğuktan hayatını kaybeden evlatlarımızı düşünmeden bir gece bile uyumadık" dedi.

"DİRENÇLİ KENTLERİMİZİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ"

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı; "99’daki ağır bilançonun altında kalan şehrimizi yönetenler hala bu durumdan bir haber yönetim anlayışlarına devam etmektedirler. Acı olan şu ki kentlerimizi yöneten AKP'li belediye başkanları halkı boş gündem ve tartışmaların içine çekerken gün gün yaklaşan Marmara Depremini unutturmaya çalışmaktadır. Çünkü biliyorlar ki yetersizler, çünkü biliyorlar ki sorumluluklarını yerini getirmiyorlar. Halkımızı sizlerin ranta bulanmış ellerinden kurtarıp ortak akıl ve sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışımızla dirençli kentlerimizi birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZ AĞIR BİR YÜK ALTINDADIR"

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, "Sizler sıcak yataklarınızda rahat bir uyku çekerken; toplumumuzun vicdanı, vatandaşlarımız korku içerisinde ve ağır bir yük altındadır. Bu vesile ile tekrar 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden on binlerce vatandaşımız için Allah'tan rahmet, geride kalanlara ise başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu düzeni değiştireceğimiz; tüm verileri gizleyen, saklayan, gaflarla halkın önüne serenlere karşı halkımız kazanana kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: BÜLTEN