CHP'li vekil Milli Savunma Bakanını soru bombardımanına tuttu

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM'ye soru önergesi verdi. Emir, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e, askeri sağlık sistemini yeniden kurmak için yeni bir adım atılıp atılmayacağını sordu.

CHP'li vekil Milli Savunma Bakanını soru bombardımanına tuttu

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, son zamanlarda bölgeden gelen çatışma haberlerinde şehit sayısının ilk olarak daha az açıklandığına ancak daha sonra yaralı askerlerin de şehit olduğu bilgisinin yer aldığını ifade etti. Askeri hastanelerin kapatılmasıyla bölgede sivil hekimlerin görev yapmaya başladığına dikkat çeken Emir, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

MURAT EMİR SORU ÖNERGESİ VERDİ

“15 Temmuz darbe girişimi sonrasında askeri hastaneler hangi gerekçeyle kapatılmıştır? Tabip subay yetiştirilmesinin sona erdirilmesi kararı hangi gerekçelere dayanarak alınmıştır? Üs ve operasyon bölgelerinde yaralanan askerlere yapılan ilk müdahale yeterli düzeyde midir? Askeri hastanelerin kapatılmasının ardından bugüne kadar yaralı askerlerimizden kaçı şehit olmuştur? Askeri sağlık sistemini yeniden kurmak için önümüzdeki günlerde bir adım atılacak mıdır?”

Kaynak: HABER MERKEZİ