CHP’nin Kocaeli adayı Mustafa Sarıgül oldu gibi, İşte CHP Genel Merkezindeki o konuşma

Aynı akşam hem AK Parti’nin hem de CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı, kulislerden gelen bilgilere göre beli oldu. AK Parti’de mevcut başkan Büyükakın yeniden aday, CHP ise Mustafa Sarıgül’le yola çıkacak

CHP’nin Kocaeli adayı Mustafa Sarıgül oldu gibi, İşte CHP Genel Merkezindeki o konuşma

Yerel seçim öncesinde saflar netleşiyor. Dün akşam ulusal medyaya sızan kulis bilgilerine göre AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı yeniden Başkan Tahir Büyükakın oldu. Büyükakın, sosyal medya hesabında yaptığı, “13-0” vurgusuyla da bu kulis bilgisini adeta doğruladı.

“TEBLİGAT BEKLİYORUM” DEMİŞTİ

CHP’nin de iddialara göre Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı artık netleşti gibi. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, dün akşam TV 100 canlı yayınında yaptığı programda, adaylık için genel merkezden tebligat beklediğini ifade etmişti. Nokta Gazetesinin edindiği bilgilere göre, Genel Merkez yöneticileri ile Mustafa Sarıgül arasında adaylık görüşmesi gerçekleşti.

“HAZIRIM”

Genel merkez yöneticileri Mustafa Sarıgül’e, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili net bir şekilde fikrini sordu. Edinilen bilgilere göre Mustafa Sarıgül adaylıkla ilgili, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adaylığı için hazırım. Partim görev verirse bunu seve seve kabul ederim” şeklinde yanıt verdi.

YARIŞMACI BİR ADAY

CHP, 2019 yerel seçimlerinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adaylığı için geride kalan sürede bir aktör hazırlamadı. Bunun nedenlerinden biri olarak da birçok kez, dönemin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, “Büyükşehir Belediye Başkan adayı” olarak lanse edilmesiydi. Ancak Hürriyet, Büyükşehir’de yarışmak istemedi ve İzmit’e aday olmak istedi. Hürriyet bu fikrini genel merkezle de paylaştı.

RENKLİ BİR SEÇİM OLACAK

Gelişen süreçte Mustafa Sarıgül ismi öne çıkmaya başladı. Sarıgül, ülke siyasetinin de tanınan, renkli simalarından. Kocaeli’deki seçimlere de farklı bir heyecan katan, CHP’yi daha yarışmacı bir hale getireceği düşünülen Sarıgül’ün, önümüzdeki hafta gerçekleşecek MYK toplantısının ardından aday olarak ilan edilmesi bekleniyor. Kocaeli’de en çok oyu bulunan AK Parti ile ikinci sıradaki CHP’nin aday tercihleriyle birlikte, oldukça renkli bir seçim ortamı oluşması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ