Çiftçilere ödenen mazot ve gübre destekleri kaldırıldı mı? Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kritik açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medyada dolaşan "2025 yılından itibaren çiftçilere ödenen mazot ve gübre destekleri kaldırıldı” yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Çiftçilere ödenen mazot ve gübre destekleri kaldırıldı mı? Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kritik açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan, “"2025 yılından itibaren çiftçilere ödenen mazot ve gübre destekleri kaldırıldı” başlıklı haberlerin doğruluğu bulunmadığını açıkladı.

KRİTİK AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı, "2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar"ın Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Birçok ilki barından bu kararın ardından ortaya atılan asılsız iddialara ilişkin bu açıklamayı yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Mazot ve gübre desteğinin kalktığı ve üreticilerimizin prim desteği olarak ifade ettiği fark ödemesi desteğinin artık yapılmayacağı bazı basın yayın organlarınca iddia edilmiştir. Bu tamamen ASILSIZDIR.

İlk olarak; MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ KALKMAMIŞTIR. Yeni dönemde bunun tanımlaması, temel girdi maliyetleri (mazot ve gübre) esas alınarak belirlenen TEMEL DESTEK olarak revize edilmiştir.”

Çiftçilere ödenen mazot ve gübre destekleri kaldırıldı mı? Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kritik açıklama - Resim : 1

Kaynak: Haber Bülteni