Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çiğköfteci 225 milyon TL’ye fabrika kuruyor

İstanbul Çiğköfte Markası Kocaeli’de etsiz çiğköfte fabrikası kuracak. Çiğköfte tesisinin maliyeti 225 Milyon TL olarak açıklandı.

İstanbul Çiğköfte Markası Kocaeli’de

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ağustos ayında 1301 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Belge alan projelerin yatırım tutarı 78 milyar 956 milyon 774 bin 642 lira olarak hesaplandı ve bu yatırımlarla 25 bin 377 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Yatırım Teşvik Belgesi alan firmalar arasında çok sayıda Kocaelili firma yer aldı.

ÇİĞ KÖFTE FABRİKASI

Yatırım yapacak firmalar arasında İstanbul Merkezli çiğköfte markası da bulunuyor. İstanbul Çiğköfte Markası ile hizmet veren 29 Mayıs Gıda İnşaat Mutfak Eşyaları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kocaeli Gebze İlçesinde çiğköfte fabrikası kuracak.

225 MİLYON TL YATIRIM

Yıllık 8 ton etsiz çiğ köfte yapmayı hedefleyen firmanın yatırım tutarı 225 milyon 224 bin 386 TL olarak açıklandı Yatırım kapsamında firma 95 personel istihdam edecek. Teşvik belgesi kapsamında firmaya KDV İstisnası uygulanacak. Yüzde 50 vergi indirimi de alacak olan firmaya 2 yıl boyunca Sigorta Primi İşveren Hissesi ve yüzde 15 YKO indirimi uygulanacak.