Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cihan Şenses: Rezidansla kalmakla özel yurtta kalmak neredeyse aynı

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü çevresindeki özel yurtlar fiyatlarıyla cep yakarken odalar boş kaldı. Konuyla ilgili İzmit Özel Öğrenci Yurtları Dernek Başkanı Cihan Şenses gazetemize açıklamalarda bulundu.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü

Son yıllarda KYK yurtlarına olan yoğun talep ve ekonomik zorluklar, özel yurtları büyük bir sıkıntıya sokmuş durumda. Özellikle son dönemlerde KYK’lardaki kapasitenin 20.000’lere çıkması ve sağladığı olanakların öğrenciler tarafından tercih edilmesi, özel yurtların doluluk oranlarını ciddi şekilde etkiledi. İzmit Özel Öğrenci Yurtları Dernek Başkanı Cihan Şenses, Kocaeli’deki özel yurtların içinde bulunduğu durumu gazetemize anlattı.

MAKAS FARKI BU KADAR BELİRGİN DEĞİLDİ

Cihan Şenses özel yurt ve KYK arasındaki fiyat farkının çok açıldığı belirterek, “Eskiden KYK ve özel yurtlar arasındaki makas farkı bu kadar belirgin değildi. Ancak günümüzde ekonomik koşullar nedeniyle, öğrenciler KYK yurtlarını tercih ediyor. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artış, özel yurtlar için sürdürülebilirliği zorlaştırıyor. Bizler, bu hizmetleri mümkün olduğunca uygun fiyatlarla sunmaya çalışıyoruz,” dedi.

REZİDANSTA KALMAKLA YURTTA KALMAK NEREDEYSE AYNI

Umuttepe Yerleşkesi civarındaki özel yurtların doluluk oranlarının düşmesinin sebebini söyleyen Şenses, “Son birkaç yılda yaşanan ekonomik değişimler, özel yurtların işleyişini etkiledi. Rezidans projeleri de bu durumu zorlaştırıyor; çünkü konaklama hizmetleri açısından neredeyse aynı seviyeye gelmiş durumdalar,” ifadelerini kullandı.

ÖZEL YURTLAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Cihan Şenses, “Özel yurtlar görmezden gelinip KYK’ya yönelim, bizi zora soktu. Mevkiden mevkiye farklılık gösteren doluluk oranları, sektörün geleceği için endişe verici,” dedi. Ayrıca, 50 doluluk oranının 3-4 yıl önceki duruma kıyasla oldukça düşük kaldığını vurguladı.