Cinayet öncesi hazırlık! 5 yaralı

Eskişehir’de bir çay bahçesinde oturan beş kişiyi bıçakla yaralayan saldırganın, olay öncesinde arka sokakta kıyafetlerini değiştirdiği öğrenildi. Tanıklar, saldırının detaylarını paylaştı.

Cinayet öncesi hazırlık! 5 yaralı

Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi'ndeki Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda gerçekleşen olayda, 18 yaşındaki Arda K. isimli genç, çay bahçesinde oturan kişilere bıçakla saldırdı. Saldırı öncesinde yüzünü maskeyle gizleyen Arda K., saldırının ardından kaçtı. Ancak kısa süre içinde yakalanarak gözaltına alındı. Yaralanan kişilerden N.Ö. (87), T.A. (71), C.Ö. (57), C.A. (64) ve M.K. (64) hastanelere kaldırıldı. İki yaralının durumu servislerde, üç yaralının ise yoğun bakımda tedavi ediliyor. Saldırganın olay yerinin yakınındaki bir yerde kıyafetlerini değiştirdiği ve saldırı için hazırlık yaptığı belirtildi. Arda K.’nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

SALDIRIDAN ÖNCE ÜSTÜNÜ DEĞİŞTİRDİ

Olayı gören Yakup Taşçı, “Genç bir çocuğun giyindiğini fark ettim. Motosiklete binecek biri olduğunu düşündüm. Kaskını taktıktan sonra yanımdan geçip gitti. Yanında getirdiği siyah bir poşeti burada bıraktı. Daha sonra poşeti polis aldı. Poşetteki eşyaları giyip yaşlılara saldırmış,” dedi.

‘YAŞLILARI HEDEF SEÇMİŞ OLABİLİR’

Arda K.'nin geçmişte Uluönder Mahallesi'nde yaşadığını belirten Mahalle Muhtarı Hasan Güler, “Ailesi, bir fabrikada çalışan kendi halinde bir çift. Çocukluğunda mahallemizde yaşamış, daha sonra başka bir mahallere taşınmışlar. Aile, çocuğu anneanne ve dede ile büyütmüş. İçine kapanık bir yapısı olduğu söyleniyor. Olayda çay bahçesindeki yaşlıları hedef seçmiş olabilir,” diye konuştu.

‘ÇOK FAZLA KAN VARDI, HORTUMLA YIKADILAR’

Saldırıda yaralanan kişilere yardım eden Muharrem K., “Yerde yatan kişilerin kanadığını gördüm. Cami önünde karnını tutan bir kişiye mendil verdim. Yardım edenler yaralılara kağıtlarla pansuman yapmaya çalıştı. Çok fazla kan vardı, burayı hortumla yıkadılar. Üç kişi yaralıydı. Daha sonra polis saldırganı yakaladı, ancak çocuk bir şey konuşmadı,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA