Çıraklık ve Staj Sigortası mağdurlarından İstanbul'da miting!

Yıllarını işletmelerde çıraklık ve staj adı altında çalışarak geçiren ve sigortasız bırakılan vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetlerini dile getirmek için 18 Şubat Pazar günü İstanbul'da eylem düzenliyor.

Çıraklık ve Staj Sigortası mağdurlarından İstanbul'da miting!

Çıraklık ve Staj Sigortası için emek veren ve haklarını arayan vatandaşlar, 3308 Sayılı Kanun kapsamında yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için seslerini duyurmak amacıyla bir eylem düzenliyor. 18 Şubat Pazar günü gerçekleşecek olan eylemde, çıraklık ve staj sigortası mağdurları, hakları için bir araya gelecek.

MAĞDURİYETLERİNİ DİLE GETİRECEKLER

Yıllarını işletmelerde çıraklık ve staj adı altında çalışarak geçiren ve sigortasız bırakılan vatandaşlar, yaşadıkları haksızlıklar için mağduriyetlerini dile getirecekler. Mitinge katılacak olan mağdurlar, çocukluklarından itibaren verdikleri emeğin karşılığını almayı ve haklarının iadesini isteyeceklerinin de altını çizdi.

18 ŞUBAT'TA

Çıraklık ve Staj Sigortası mağdurları sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda 18 Şubat Pazar günü saat 12.00- 15.00 arası eylem yapacaklarını duyurdu. Eyleme katılmak isteyen kişilerin ise 0544 972 47 25 nolu numaradan kendilerine ulaşabileceklerini belirttiler.

İŞTE O PAYLAŞIM;

"Alın teri = Oyun teri olabilir mi sizce?

Bu eşitliğe inanmayan bizler kim olabiliriz anlatalım?

1986 Yılında yürürlüğe giren 3308 sayılı kanun kapsamında fiili çalışmaları ve işe giriş tarihleri SSK başlangıcı sayılmayanlarız. 2008 Yılına kadar bunun böyle olduğunu bilmeyenleriz.

E-Devlet sistemi sonrasında bu konuyu öğrenenler, gençlik döneminde ise pembe SSK kartı ile emekli olacaksınız diye yanlış yönlendirilen, kandırılanlarız!

Biz kim miyiz tekrar anlatalım.

STAJ VE ÇIRAKLIK SSK BAŞLANGICI OLSUN diyen;

Alın terini yok sayamayacağınız, oyun oynayacağı yaşta emeğini, gençliğini, hayallerini bozdur bozdur harcayan, ziyadesiyle kandırılanlarız.

Alnımızdaki teri oyun oynarken dökmedik.

Alnımızdaki terin hakkını almadan da hak yolundan vazgeçmeyi bilmedik.

3308 Sayılı Kanun Kapsamında çocuk yaşlarda fiilen çalışmış tescilli sigortalıların, E-Devlet sisteminde görünen "4A Tescil Başlangıç" tarihi; "Hizmete Başlama Tarihi" olarak kabul edilmelidir.

18 Şubat Pazar günü 'Büyük İstanbul Buluşması' adlı mitingimizi Çıraklık ve Staj Sigortası Mağdurları olarak gerçekleştireceğiz. Hiç bir ayırım gözetmeden tüm mağdur kardeşlerimizi ve basın mensuplarımızı İstanbul'a bekliyoruz. Telefon: 0544 972 47 25

Çocukluğundan itibaren emek veren, işletmelerde 'çıraklık ve staj adı altında çalışarak' yıllarını geçiren sigortasız sigortalıların şimdi de haklarını almak için sahalarda, görüşmelerde, medyada, sosyal medyada mücadelesi sürüyor.

Saha çalışmalarımız, medya faaliyetlerimiz ve yetkili makamlar ile görüşmelerimiz eş zamanlı olarak devam ediyor. Gazete, TV yayınları, internet haberleri ile her gün medyada daha çok yer almaya devam ediyoruz. 18 Şubat Pazar günü bir kez daha İstanbul'dan sesimizi tüm ülkeye duyuracağız.

Hakkımız olandan fazlasını istemiyoruz. Yıllardır bizlere verilen sözler var, 'bu mağduriyet giderilecek' açıklamaları var. Sözün bittiği bu noktada tam sigorta hakkımızı verecek yasal düzenlemeler en kısa sürede yapılmalıdır.

3308 Sayılı Kanun Kapsamında çocuk yaşlarda fiilen çalışmış tescilli sigortalıların, E-Devlet sisteminde görünen "4A Tescil Başlangıç" tarihi; "Hizmete Başlama Tarihi" olarak kabul edilmelidir. Gazi meclisimizin yoğun bir çalışma dönemi içinde bulunduğu bir dönemde hakkımızı teslim edecek bir yasa çıkaracağına inanıyoruz."

Çıraklık ve Staj Sigortası mağdurlarından İstanbul'da miting! - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ