Çıta çok yükseldi… Voleybolda bu yıl da güzel şeyler oluyor!

Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te hem milli takımlarımız hem de kulüp takımlarımız tarihin en başarılı yılını geçirmişlerdi.

2024 yılı da hem erkeklerde hem de kadınlarda kulüpler bazında Avrupa’nın bir numaralı kupası olan CEV Şampiyonlar Ligi kupasında büyük başarılar elde etmeye devam ediyor.

Kadınlarda, Eczacıbaşı, Vakıfbank ve Fenerbahçe, CEV Şampiyonlar Ligi kupasında yaptıkları grup maçlarında, bazı guruplarda daha son maçlar tamamlanmamasına rağmen çeyrek finale kaldılar. Yani Avrupa’nın en iyi 8 takımı içine adını yazdırdılar

Erkeklerde ise Halkbank’ın son 3 yılın Avrupa şampiyonu olan Polonya temsilcisi Grupa Azoty ZAKSA takımını net bir skorla Ankara’da 3-0 yendi ve Polonya’da 3-2’lik yenilginin rövanşını aldı.

Böylece CEV Şampiyonlar Ligi’nde Ziraat Bankası ile birlikte Avrupa’nın en iyi 8 takımı içine girerek gururlarımız oldu.

Kadınlarda elde ettiğimiz başarının erkeklerde de elde edilmeye başlaması Türk voleybolu açısından önemli bir başarıdır.

Tek eksiğimiz Erkek Voleybol Milli Takımı’nın başarısının yeterli olmamasıdır.

Ama bu hafta ilimizde maçları devam eden Liseler Arası Voleybol Türkiye Şampiyonası maçlarında gözlemlerime göre alt jenerasyonlardan gümbür gümbür gelen genç kız ve erkek sporcularımız var.

Cuma gününe kadar devam edecek müsabakaları izlemek üzere ilimizdeki voleybol severleri kız maçları için Hasan Gemici Spor Salonu’na, erkek Maçları için de Yahya Kaptan’daki Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’na gelebilirsiniz.

Voleybol federasyonumuz hem erkeklerde hem de kadınlarda çok iyi ve öngörülü bir yol haritası ile yoluna devam ediyor.

Eğer bu yol haritasında bir sapma olmazsa çok daha iyi ve devamlılığı olan başarıların gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

Başkanımızı, yönetimimizi, antrenörlerimizi, sporcularımızı ve bu ülkede voleybol için dertlenen herkese şükranlarımızı sunuyorum.