Cıvıklı pide tarifi: MasterChef'ten enfes bir lezzet"
MasterChef programında yarışmacıların hazırladığı cıvıklı pide tarifi ilgi odağı oldu. Kayseri'nin meşhur lezzeti cıvıklı pide nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve detaylı tarifi!

MasterChef programının izleyicileri, haftanın ilk dokunulmazlık oyununda şeflerin yarışmacılardan istediği 9 çeşit pide tarifinden biri olan cıvıklı pideyi merak etmeye başladılar. Kayseri'nin meşhur lezzeti olan cıvıklı pide, özellikle taş fırında pişirilen özel bir pidedir. İşte bu enfes lezzetin tarifi:
Malzemeler:
Hamuru için:
- 4.5 su bardağı un
- 30 gram yaş maya
- 2 su bardağından biraz az ılık su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 700 gram dana yağsız kol veya kuzu boşluğu
- 4-5 adet sivri biber (ince doğranmış)
- 2 adet orta boy soğan (küp küp doğranmış)
- 4-5 adet çekirdeği çıkartılmış domates
- 2 çay kaşığı tuz
Tarif:
- İlk olarak, ılık su, şeker ve mayayı bir kabın içerisine alarak karıştırın.
- Maya kabarmaya başladığında üzerine tuz ve unu ekleyerek kıvam alana kadar yoğurun.
- Hamur hafifçe ele yapıştığında üzerini streç film ile örtün ve 1 saat mayalanması için dinlendirin.
- İç harç için; eti, ince doğranmış domatesi, biberi ve soğanı birlikte harmanlayın.
- Üzerine tuz ekleyerek karıştırın. Hamur mayalandığında 6 parçaya bölün.
- Hamur bezelerini unlanmış tezgahta tek tek açın.
- Fırını ısıtın ve içerisine yarım kap su koyun.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra açtığınız hamurları tepsiye dizin.
- Hamurun içerisine etli harcı eşit olarak paylaştırın ve yayın.
- 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında, 15 dakika kadar pideleri pişirin.
Afiyet olsun! Kendi ellerinizle hazırladığınız bu cıvıklı pideyi ailenizle ve misafirlerinizle paylaşarak lezzetli bir sofra deneyimi yaşayabilirsiniz.
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.