Coca Cola boykotun acısını esnaftan çıkarıyor

İsrail’in Gazze saldırısının ardından başlayan Coca Cola boykotunda esnaf mağdur oldu. Gölcüklü esnaf satamadığı için tarihi geçen ürünleri değiştirmeyen Coca Cola’yı, kolaları çöpe dökerek protesto etti.

Coca Cola boykotun acısını esnaftan çıkarıyor

Gazze'de binlerce masum insanı öldüren İsrail'in destekçisi olduğu gerekçesiyle Coca Cola’ya karşı başlatılan boykot kampanyası sonuç verdi. Türkiye’de Coca Cola satışlarında önemli düşüş yaşandı. Bu sırada Coca Cola, ellerinde kalan ürünler nedeniyle zor duruma düşen esnafı da mağdur etti.

DEĞİRMENDERELİ ESNAF KOLALARI ÇÖPE DÖKTÜ

Gölcük Değirmendere’de büfe işleten Mustafa Akçetin, tarihi geçen ürünleri değiştirmeyen Coca Cola’yı protesto etti. Satılmayan ve tarihi geçen ürünleri değiştirmek için defalarca Coca Cola’yı aradığını ama hiçbir sonuç alamadığını söyleyen esnaf, sonunda ürünleri çöpe dökerek Coca Cola’yı protesto etti.

“KİME PARA KAZANDIRDIĞINIZI GÖRÜN”

Bir video çeken Mustafa Akçetin şunları söyledi: “Değerli vatandaşlar, Coca Cola tüketicileri, kime para kazandırdığınızı, paramızın kime gittiğini size bu videomda anlatmak istiyorum. İsrail krizinden sonra Coca Cola satışları düştü, elimdeki ürünlerin de tarihi geçti. Yaklaşık iki aydır Coca Cola yetkililerini, müşteri hizmetlerini arıyorum, tarihi geçmiş ürünleri değiştirin diye. Henüz bana dönüş olmadı. Plasiyer dedi ki, ‘6 bin liralık sipariş verirsen bunları iade alırız.’ Ben de 6 bin liralık sipariş verdim fakat bunlar faturamdan düşmedi. Tekrar 6 bin liralık ürün almamı istiyorlar. Sizin huzurunuzda hepsini çöpe döküyorum, iade de vermiyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ