ÇOCUĞU OKULA GİDEN AİLELERE 6545 TL DESTEK MÜJDESİ: Çocuğu Okula Giden Ailelere Destek e-Devlet Başvuru Ekranı

9 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak olan öğrenci ve velilerine müjde geldi. Devlet harekete geçti ve çocuğu okula giden ailelere 6545 TL destek ödemesi yapılacağı söylendi. İşte çocuğu okula giden aileye aylık destek ödemesi başvuru ekranı..

ÇOCUĞU OKULA GİDEN AİLELERE 6545 TL DESTEK MÜJDESİ: Çocuğu Okula Giden Ailelere Destek e-Devlet Başvuru Ekranı

Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan çocuğu okula giden aileye aylık destek ödemesi detayları geldi. 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi çocuk okutan ailelere destek müjdesi geldi. Aile Destek Programı'ndan faydalanmak isteyen ailelerin kaçırmaması gereken destekten nasıl yararlanılacağı belli oldu. Peki, çocuğu okula giden ailelere 6545 TL destek nasıl alınır? İşte çocuğu okula giden ailelere destek e-Devlet ekranı..

ÇOCUĞU OKULA GİDEN ANNELERE 6545 TL YARDIM

Hayat şartlarının iyice zorlaştığı bugünlerde yeni dönem öncesi okul masrafları çoğaldı. 2024 yılında her kaleme gelen zamlardan okul eşyaları da nasibini aldı. 9 Eylül itibariyle yeni döneme başlayacak olan öğrenci ve veliler için dev destek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş'tan geldi. 6545 TL olarak ödenecek SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) yardımından faydalanmak için gerekli şartlar paylaşıldı.

ÇOCUĞU OKULA GİDEN AİLELERE DESTEK BAŞVURUSU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen SED yardımları ekonomik zorluklar yaşayan ailelerin çocukları için veriliyor. Çocuğu okula giden ihtiyaç sahibi velilerin başvuru yapabileceği SED yardımları 5000 TL ile 7000 TL arasında değişiyor. 12 ay süreyle destek veriliyor. destek verilecek. Çocuğu okula giden ailelere destek başvurusu yapmak için Sosyal Hizmet Merkezlerine bizzat gidebilir ya da e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ