Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çocuk sahibi olan Kocaelili kadınlar dikkat! Devlet kesenin ağzını açtı… 2 ayda bir 800 TL ödenecek!

Henüz doğum yapmış veyahut da hali hazırda 2 yaşın altında çocuğu bulunan annelere, devletten müjdeli haber geldi. Bakanlık, anneler öncelikli olacak şekilde ebeveynlere çocuk desteği vereceğini bildirdi.

Henüz doğum yapmış veyahut

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplumun her kesimini yakından ilgilendiren onlarca destek modeli ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmaya devam ediyor. Havaların soğuması ile birlikte özellikle 2 bin 500 TL’yi bulan doğal gaz tüketim desteği ile gündemden düşmeyen bakanlık, son olarak öncelikli olarak anneleri olmak üzere tüm ebeveynleri ilgilendiren bir yardım modeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Her ay dezavantajlı gruplarda bulunan milyonlarca vatandaşa yardım modelleri aracılığı ile ayni ve nakdi desteklerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kez de anneleri ve babaları ilgilendiren iki yardım modeli ile gündeme geldi. Henüz doğum yapmış veyahut da hali hazırda çocuk sahibi olan ebeveynlere seslenen bakanlık, o kişilere belirli kriterler çerçevesinde nakit desteği verileceğini bildirdi.

BAKANLIKTAN TEK SEFERLİK ÇOCUK DESTEĞİ

İnternet sitesinde yer alan ‘Sosyal Yardımlarımız’ ekranı üzerinden mevcut yardım modellerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğum yardımı ile ilgili de tüm detayları paylaştı. 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı doğum yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Mavi Kart sahiplerine tek seferlik olacak şekilde ödeme yapılacağını belirten bakanlık, başvuru önceliğinin annede olduğunu ifade etti. Annenin sağ olmaması durumunda babanın da desteğe ilişkin başvuru oluşturabileceğini belirten bakanlık, destek tutarının çocuk sayısına göre yapılacağını bildirdi.

Bakanlığın Sosyal Hizmet İl/ İlçe Müdürlükleri aracılığı ile başvurulara açmış olduğu tek seferlik yardım modeli kapsamında; ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk ise 600 TL tutarında ödeme yapılacaktır.

ÇOKLU DOĞUMLARA DÜZENLİ NAKİT DESTEĞİ SAĞLANACAK

Ebeveynleri ilgilendiren ikinci destek modelini ‘Çoklu Doğum Yardımı’ başlığı ile duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımın düzenli bir ödeme hizmetini içerdiğini ve ailelere 2 ayda bir olacak şekilde 800 TL’lik ödeme yapılacağını ifade etti. Bakanlık yardımdan çoklu doğum ile dünyaya getirilen 0- 2 yaş aralığında olan çocukları bulunan ailelerin yararlanabileceklerini bildirdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dolar kuru, son dönemde küresel
Sıradaki Haber Dolarda son durum! 27/09/2024