Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çocuklu aileler için devlet harekete geçti! Çocuk başına tam 650 TL! İşte başvuru şartları ve detaylar…

2023 yılının sonunda da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik devlet destekleri verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda çocuklu aileler için devlet destekleri sunulacak. Peki, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

2023 yılının sonunda da

Vatandaşların artan ihtiyaçlarına yönelik birçok farklı destek programı hayata geçirildi. Başta Aile Destek Programı olmak üzere, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla farklı nakdi destekler yapılmaya devam ediyor.

Çocuğu olan ve dar gelir grubunda yer alan aileler için çocuk başına da eğitim ve genel destekler veriliyor. 2024 yılında da devam etmesi beklenen bu tür desteklerden yararlanmak için belirlenen şartların sağlanması yeterli oluyor. Söz konusu şartları sağlayanlar tüm ihtiyaçlarına yönelik destek ödemelerinden yararlanabiliyor.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çocuk başına destek ödemesi yapılmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere çocuk sayısına göre ödemeler yapılıyor. Çocuk destek bileşeni kapsamında açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında ödemelerin yapıldığını ifade ediyor.

Bu kapsamda 1 – 2 çocuklu aileler için 350 TL, 3 çocuk için 450 TL, 4 çocuk için 550 TL, 5 ve daha fazla çocuğu olan ailelere ise 650 TL ödeme yapılacak. Söz konusu destekten yararlanmak için belirlenen şartların sağlanması gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İhtiyaç sahibi çocuklu ailelerin desteklenmesine yönelik çocuk bileşeni kapsamında ödemeler yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda ödemelerden yararlanmak için başvurular e – Devlet sistemi üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak. Ödemeler 12 ay düzenli olarak çocuklu ihtiyaç sahibi ailelere yapılması hedefleniyor.

Aile destek ödemeleri kapsamında hane başına düşen aylık gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gibi belirli şartlar aranıyor. Söz konusu şartları sağlayan vatandaşlar başvurularını yaptıktan sonra çocuk sayısına göre destekten yararlanabilecek. Ödemeler her ay düzenli bir şekilde vatandaşlara verilecek.