Colin Burgess öldü mü, neden öldü? Colin Burgess kimdir, kaç yaşındaydı?

Dünyaca ünlü rock müzik grubu AC/DC'nin ilk bateristi Colin Burgess, 77 yaşında aramızdan ayrıldı. AC/DC, resmi Facebook sayfası üzerinden yaptığı duyuruda, "Colin Burgess'in ölümüne çok üzüldük. Kendisi saygıdeğer bir sanatçı olmanın yanı sıra bizim ilk bateristimizdi. Huzur içinde Rock and Roll'la." ifadelerini kullandı. Burgess'ın ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Colin Burgess Kimdir? Müzisyen Colin Burgess, 16 Kasım 1946 tarihinde Sidney, Avustralya'da doğdu. Rock müzik sahnesine 1960'ların ortalarında adım atan Burgess, 1968'den 1972'ye kadar Masters Apprentices isimli grupla çalıştı. Burgess, bu dönemde "Because I Love You" ve "Turn Up Your Radio" gibi hit şarkılara imza attı. Masters Apprentices ile Avustralya'da listelerde üst sıralarda yer aldı ve uluslararası alanda tanındı.

1973 yılında, AC/DC grubunun kurucu üyelerinden Dave Evans'ın yerine geçerek AC/DC'nin ilk bateristi oldu. "High Voltage" ve "T.N.T." gibi önemli albümlerde yer aldı. Ancak grupla yaşadığı program uyuşmazlıkları nedeniyle 1974'te AC/DC'den ayrıldı. Burgess, müzik kariyerine AC/DC'den sonra da devam etti; 1977'de kendi grubu olan His Majesty ile "Struck by Lightning" adlı bir albüm çıkardı.

Colin Burgess, AC/DC ile geçirdiği dönemde grubun uluslararası alanda tanınmasına katkı sağlamış ve rock müzik dünyasında unutulmaz bir iz bırakmış bir sanatçı olarak anılmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ