Covid XEC Varyantı Belirtileri! XEC Virüsü Nedir? XEC Varyantı Bulaşıcı Mı, Öldürür Mü?

Covid-19 yeni varyantı XEC araştırmaları hızlandı. Sonbahara girilmesiyle hastalıklar kapıya dayandı. Covid-19 yeni türevi XEC varyantı bulaşıcı mı merak konusu oldu. Peki, XEC Covid varyantı nedir? XEC varyantı bulaşıcı mı? İşte yanıtı..

Covid XEC Varyantı Belirtileri! XEC Virüsü Nedir? XEC Varyantı Bulaşıcı Mı, Öldürür Mü?

XEC Covid varyantı nedir merak eden vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. Eylül ayına girişle birlikte XEC sorgulaması yapan vatandaşlar XEC belirtilerine odaklandı. Sonbahar mevsiminde yükselişe geçen XEC varyantı korunma yolları merak konusu oldu. Peki, XEC varyantı bulaşıcı mı? XEC nedir? XEC belirtileri neler? İşte merak edilenler..

XEC VARYANTI NEDİR?

XEX varyantı Covid-19 türünden daha baskın ve bulaşıcı olduğu biliniyor. XEC varyantına yakalanan kişilerde Covid-19 belirtileriyle benzerlik gösteriyor. XEX varyantı hastalarda ateş, baş ağrısı, öksürük, nefes darlığı ve kas ağrıları yaratıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Pandemi sonlandı ama hastalık görülmeye devam ediyor ve bu süreç içinde zaman zaman Covid-19'dan değişik varyantlar karşımıza çıkıyor. Henüz bu söz edilen varyantın dikkate değer ya da izlenmesi gereken bir varyant olduğu hakkında yeterli bilgi ya da bir uyarı yok. Çok endişe verici bir durum görmüyorum” dedi.

XEC BELİRTİLERİ

Yüksek ateş

Boğaz ağrısı ve öksürük

Nefes darlığı

Tat-koku kaybı

Vücut ve kas ağrıları

Yorgunluk

İştahsızlık

Kaynak: HABER MERKEZİ