Cübbeli Ahmet Hoca!

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

Sanırım dünyanın sonu geliyor, yediğimiz içtiğimiz herşeyin içerisinde kimyamızı bozan katkı maddeleri atıyorlar.Kimyamız bozuldu.

Ne söylediğimizi ne yaptığımızı şaşırır olduk. Dün din adamı olan Cübbeli Ahmet Hoca ismiyle tanınan, Ahmet Mahmut ÜNLÜ talihsiz bir açıklama yaptı.

Seçimlerde Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy verilmesinin dinen caiz olmadığını, oy verenlerin günahkar olacağını açıkladı. Son zamanlarda hep söylediğim bir şey var, herkes işini yapacak. Din adamı dinle, inşaat mühendisi inşaatla, aşçı yemekle, polis güvenlikle, hakim hukukla, siyasetçi siyasetle, sporcu sporuyla ilgilenecek.

Bu tür yapılan saçma açıklamaların ardından gençlerimiz özellikle gençlerimiz diyorum , din adamlarına karşı güven sorunu yaşıyorlar. DİN İLE ALLAHIN ARASINA KİMSE GİREMEZ. Giren kişilerin de inançları ve söylemleri kafalarda soru işareti uyandırır. Bu tür insanları sorgularız.

Bildiğiniz üzere Cübbeli Ahmet Hoca, Türkiye'nin en büyük cemaatlerinden biri olan, İsmail Ağa Cemaatinden uzaklaştırıldı. Şu an cemaat içerisinde fırtınalar kopuyor. Cemaatin üst düzey yetkilileri Cübbeli Ahmet Hoca ' nın ellerinde kasetlerinin olduğunu iddia ediyorlar.

Peki neden bir anda hocaya karşı tepki gösterdiler. Ne oldu da beraber yürüdükleri bu yolda böylesine büyük bir ayırıma girdiler.

Cübbeli Ahmet Hoca ise kasetin cemaatle ilgili bir konuşmadan ibaret olduğunu, İsmail Ağa Cemaatine fetönün sızdığını ve hepsinin hesabını soracağını söyledi.

İsmail Ağa Cemaatinin lideri Mahmut USTAOSMANOĞLU 2022 yılında 93 yaşında vefat etti. Yerine Hasan Efendi olarak bilinen Hasan KILIÇ lider olarak geçti.

Cübbeli Ahmet Hoca, ''Tarikat Hasan Efendinin tarikatı değil ki, beni ihraç etsin.Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendinin müridiyse ben de Mahmud Efendinin müridiyim. Mürid müridi nasıl ihraç edecek'' dedi.

Valla artık kim kimin içine girdi, kimin kimlerle kasetleri var bilemiyorum artık, tek bildiğim siyasetin dine alet edildiği.

Allahtan korkunuz varsa dini sömürmeyin, dini istismar etmeyin, dini kullanarak insanları kandırmayın. Dini kullanarak günaha girmeyin.