Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CUMA GÜNÜ DUASI OKUNUŞU VE TÜRKÇE ANLAMI: Cuma Günü Okunacak Dualar! 10 Mayıs Cuma Kısa, Uzun, Dilek ve Dualı Cuma Sureleri

10 Mayıs Cuma günü Müslümanlar için özel olan Cuma duaları araştırılmaya başladı. İslam alemi için önemli olan mübarek cuma günü okunacak dua ve sureler sıralandı. Dua kapıları açıldı. İşte birbirinden anlamlı cuma günü duası..

10 Mayıs Cuma günü

Müslüman aleminde mübarek kabul edilen cuma günü ibadetlere yoğunlaşan vatandaşlar cuma suresi Arapça oku inceledi. Mübarek cuma duası kısa ve öz metin sizler için araştırıldı. Gün boyunca ibadetle meşgul olan vatandaşlar cuma günü duası örneklerine odaklandı. Cuma gününü ibadet ederek geçirmek, hayır işlemek için çabalayan vatandaşlar cuma suresi dinle araştırdı. İşte cuma sabahı duası okunuşu ve Türkçe meali..

CUMA GÜNÜ DUASI OKU

Ey Gani, Ey Hamid, Ey icad edici ve ey iade edici, ey merhamet sahibi ve ey muhabbet eden Allah’ım. Helalin ile beni haramdan sakındır, taatın ile mâsiyetinden beni uzaklaştır. Fazlü keremin ile senden gayrısını bana unuttur.

Kim cuma namazından sonra -konuşmadan ve kalkmadan- ihlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini yedişer defa okursa Allah Teâlâ onu gelecek cumaya kadar, zarar verici şeylerden muhafaza buyurur.”(Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 8954; Ali el-Müttakî, II, 648/4985)

CUMA DUASI KISA VE ÖZ 

Allah’ım! Cehennem azabından, kabir azabından, Mesih ve Deccal’ın fitnesinden, hayat ve ölüm fitnesinden Sana sığınırım.” (Kütüb-i Sitte)”

Allah’ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım.” (Cem’ul Fevaid)”

Allah’ım! Fayda vermeyen ilimden, katına yükselmeyen (kabul olunmayan) amelden, huzur bulmayan kalpten ve kulak verilmeyen duadan sana sığınırım.” (Taberani)”

Lanetlik şeytandan Ulu Allah’a sığınırım. O tüm varlıkları hükmü altında tutar ve sınırsız derecede cömerttir.”