CUMA NAMAZI TEK BAŞINA KILINIR MI? Cuma Namazı Kaç Rekat? Cuma Namazı Kaç Kişiyle Kılınır?

Müslümanlar için özel olan 19 Temmuz Cuma günü namaz kılacak olan vatandaşlar araştırmalara başladı. Cuma namazı kılınışı sorgulayan Müslümanlar için en net yanıt geldi. Peki, cuma namazı tek başına kılınır mı? Cuma namazı kaç rekat? İşte yanıtı..

CUMA NAMAZI TEK BAŞINA KILINIR MI? Cuma Namazı Kaç Rekat? Cuma Namazı Kaç Kişiyle Kılınır?

Her hafta cuma günleri kılınan Cuma namazı araştırmaları başladı. Cuma günü öğle vakti ezan okunduktan sonra kılınan cuma namazının ilk sünneti kılınır. "Niyet ettim Allah rızası için bugünkü cuma namazının ilk sünnetini kılmaya" diyerek niyet eden müminler ellerini bağladı. Cuma namazı kılacak olan Müslümanlar namazın kılınışına odaklandı. Peki, cuma namazı tek başına kılınır mı? Cuma namazı kaç rekat? İşte cuma namazı kılınışı..

CUMA NAMAZI TEK BAŞINA KILINIR MI?

19 Temmuz cuma namazı kaç kişiyle kalınır Peygamber bir yerleşim biriminde sadece dört kişi bulunsa bile cuma namazının farz olduğunu bildirdi. Görüldüğü üzere Hz. Peygamber'den (s.a.s.) gelen rivâyetler biri imam olmak üzere en az dört kişinin bulunduğu yerde cuma namazının kılınabileceğini gösteriyor. Cuma günü camide öğlen namazı vaktinde cemaatle kılınan cuma namazı 4 rekat ilk sünnet, 2 rekat farz ve 4 rekat son sünnet olmak üzere 10 rekattan oluşur. Bazı rivayetlerde sonradan 4 rekat Zührü Ahir namazı ve 2 rekat vaktin son sünneti kılınır. Böylece cuma namazı 16 rekat olarak kılınır. Zührü ahir namazı öğlen namazının farzı yerine geçtiği söylenir.

CUMA NAMAZI KAÇ REKAT?

Cuma namazı toplamda 16 rekattır. Namazlar ve isimleri şöyle;

- 4 rekat Cuma namazı ilk sünneti

- 2 rekat Cuma namazı farzı

- 4 rekat Cuma namazı son sünneti

- 4 rekat Zuhri Ahir namazı

- 2 rekat vaktin son sünneti

Kaynak: HABER MERKEZİ