Cumali Durmuş kurultay kararını açıkladı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün 27 Nisan'da yapılacak olan kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Kararın ardından İyi Parti GİK üyesi Cumali Durmuş kurultay kararını açıkladı.

Cumali Durmuş kurultay kararını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 27 Nisan’da yapılacak olan kurultayda aday olmayacağını açıkladı. Akşener, "2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum." dedi. Akşener'in istifasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan adayı oldu. Konuyla ilgili İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Cumali Durmuş kararını açıkladı.

"AKŞENER'İN KARARINA SAYGI DUYUYORUM"

İYİ Partimizin kurulduğu ilk günden bugüne her türlü zorbalığa ve zorluğa karşı dik durmuş, Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü gayesiyle mücadele etmiş, bıkmadan, yorulmadan il il, ilçe ilçe ve köy köy gezerek Milletinin dertlerine çare bulmak adına çaba sarfetmiş bir Liderdir Sn. Meral AKŞENER. İYİ Parti Kurucu Genel Başkanımız Sn. Meral AKŞENER Hanımefendi’nin bugün almış olduğu kararı saygıyla karşılıyor, TÜRK Milletinin huzur ve refahı için bugüne kadar yapmış olduğu mücadeleden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

"DERVİŞOĞLU'NU DESTEKLEME KARARI ALDIM"

Genel Başkanımız Sn. Meral AKŞENER’in açıklamaları sonrasında yol arkadaşım, İYİ Parti Grup Başkanvekilimiz Sn. Müsavat DERVİŞOĞLU’nun Genel Başkanlığa aday olduğu yönündeki açıklamasını olumlu karşılıyorum. Kıymetli dostumun Milletimizin bekasını önceleyerek; Tek Devlet değil TÜRK Devleti, Tek Vatan değil TÜRK Vatanı, Tek Bayrak değil TÜRK Bayrağı diyerek vatanına koşulsuz hizmet edeceğine inancım tamdır. Bu doğrultuda şahsım olarakta 27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan İYİ Parti Olağanüstü Kurultayımızda TÜRK siyasi sahnesinde yeni bir rol model olacağına inandığım, Memleket ve Millet meselelerini ön planda tutacağını bildiğim, Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’in izinden gideceğine emin olduğum dostum, dava arkadaşım İYİ Parti Grup Başkanvekilimiz Müsavat DERVİŞOĞLU’nu destekleme kararı almış bulunmaktayım. Almış olduğum bu kararın önce ülkemize ve yüce TÜRK Milletimize sonrasında ise partimize hayırlı olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Kaynak: HABER MERKEZİ