Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart yerel seçimleri sonrası konuştu: Olanda hayır vardır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından AK Parti Genel Merkezi önünde konuşma gerçekleştiriyor

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması:

Desteğiniz, kadirşinaslığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyorum. Sizler gibi yolarkadaşları sunan Rabbime hamd ediyorum. Milletçe 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i idrak ediyoruz. Tüm Müslümanların Ramazan ayını tebrik ediyorum. Bu mübarek günleri bombaların altında geçiren Gazzeli kardeşlerimizin Mevlam yar ve yardımcısı olsun diyorum.

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde vatandaşlarımıza yönelik bölücü terör örgütünün baskı ve hakaretlerine şahit olduk. Ama emniyete güçlerimizin müdahalesiyle ciddi bir sorun çıkmadı. Vatandaşlarımızın sağduyusu ve güvenlik güçlerimizin sayesinde Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispat etmiş oldu.

HİÇBİR BASKI OLMADAN

Seçimler bildiğiniz gibi demokrasilerin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet sözünü sandık yoluyla söyler. Millet siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet uyarısını sandıkla ifade eder. Milletin kararını hiçbir baskıyla, yönlendirmeyle karşılaşmadan sandıkta görülmesi demokrasimiz adına başlı başına büyük bir kazançtır.

DİK DURACAĞIZ, DİKLEŞMEYECEĞİZ

Evelallah, dik duracağız. Dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil, aslında bir dönüm noktasıdır. Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Sonuçlardan bağımsız olarak seçimin galibi öncelikle demokrasidir. Milli iradedir. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun 85 Milyonun tamamıdır. Seçim maratonunda kazanan adaylardan önce Türkiye olmuştur. Uğruna ağır bedeller ödediğimiz demokrasimiz olmuştur.

TEŞEKKÜR ETTİ

Bugün AK Parti ve Cumhur İttifakına oy verenlerle birlikte, demokratik haklarını kullanarak sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır. Burada siyasi parti fark etmeksizin, iradesini sandığa yansıtan tüm vatandaşlara içtenlikle teşekkür ediyorum. Seçim kurullarımıza, sandık görevlilerimize de samimi teşekkürlerimizi iletyorum.

YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Sahurla beraber yarın mutlak tatil, sonra yola devam olacaksınız. Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Aziz milletim, sevgili kardeşlerim, 31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18’nci sandık imtihanımız oldu. Hep başardık. Başararak geldik. Evelallah bundan sonra da başararak yola devam edeceğiz.

MAALESEF İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALAMADIK

14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden 9 ay sonra maalesef yerel seçim imtihanında istediğimiz, umudumuz sonuçları alamadık. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu seçim sınavına da yoğun bir şekilde hazırlandık. AK Parti kadroları gece gündüz demeden sahadaydı. Teşkilat mensuplarımız, ittifak ortaklarımız olağanüstü bir özveriyle koşturdu, emek verdi.

OLANDA HAYIR VARDIR

Biz de son iki aylık dönemde şahsım 52 farklı şehrimizi ziyaret etti. Mitingler yaptık, halkla bütünleştik. Kucaklaştık. Her olanda bir hayır vardıır. Öyle diyor büyüklerimiz. Son dakikaya kadar nöbet yerlerini terk etmeyen sandık görevlilerimize kadar herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum.

HEPSİNİ KUTLADI

Kardeşlerim, bugüne kadar hep sağduyunun, sabrın ve vakarın yanında olduk. Her zaman demokrasinin, milli iradenin, sandığın tarafında yer aldık. Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Milletin üzerinde hiçbir güç tanımıyoruz. Şimdiye kadar milletimizin takdirini baş tacı etmekten, tebrik etmekten, kabul etmekten, milletin iradesine boyun eğmekten geri duymadık. Bugün de milletimiz tarafından seçilen Büyükşehir belediye başkanlarını, il, ilçe, belde belediye başkanlarını, meclis üyelerini, muhtarları ve azaları ayrı ayrı kutluyoruz.

BELEDİYE BAŞKANLARINI DESTEKLEYECEĞİZ

Milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri şehirlerin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz. Kardeşlerim, sandıklar kapanmıştır. Millet son sözünü söylemiş, kararını vermiştir. YSK önümüzdeki günlerde kesin sonuçlarını açıklayacaktır. Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de partimizin organlarında 31 Mart seçimlerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi yapacağız.

KADERİN ÜSTÜNDE BİR KADER VARDIR

Sandık sonuçları mahalli idarelerde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Elbette bu gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde sebepleri çok iyi tespit edeceğiz, gerekli müdahalelerde bulunacağız. Unutmayın, kaderin üstünde bir kader vardır. Hiçbir surette milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz. Milletle inatlaşmaktan, milletin takdirini sorgulamaktan bugüne kadar olduğu gibi, yine uzak duracağız.

ERKEN SEÇİM YOK MESAJI

Geçen sene bu zamanlar başlayan genel ve yerel seçim maratonu bugün artık tamamlanmıştır. Ülkenin önünde 4 yıldan fazla bir zaman vardır. Milletin ve ülkenin vaktini çalacak tartışmalarla milletin vaktini heba edemeyiz. Hem hükümette hem de yerel seçimlerde mesuliyetlerimizin farkındayız.

DEPREM BÖLGESİ VE EKONOMİ

Deprem bölgemizin yeniden ihyası ve ekonomi olmak üzere ülkemizin acil sorunlarına eğileceğiz. Orta vadeli ekonomik program ve 12’nci kalkınma programımızı bugüne kadar kararlılıkla uyguladık.

TERÖRİSTAN KURDURMAYACAĞIZ

Güney sınırlarımızın ötesinde bir Teröristan kurulmasına izin vermeyeceğiz. FETÖ’nün de son kırıntılarını temizleyeceğiz. Seçim gündeminin kenara attığı konuları gündemimize alarak gerekli adımları süratle atacağız. Türkiye’nin küresel barışın tesisindeki anahtar konumunu güçlendirecek hamlelerini devam ettireceğiz.

Konuşmayı dinlemek için tıklayınız...

https://www.youtube.com/watch?v=XWBQaBWCVzc