Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Körfez-Kartepe raylı sitemi bakanlık yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı karara göre Körfez-Kartepe arasında gerçekleşecek Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı 1. etabı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Körfez-Kartepe raylı sitemi bakanlık yapacak

İlimizin trafik sorununu bir nebze olsa çözecek olan Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı ilk kez 5 sene önce gündeme gelmişti. Ancak yaşanan ekonomik kriz sonrası proje rafa kaldırılmıştı. Bugün yaşanan beklenmedik gelişme ile Erdoğan, Kocaeli ile birlikte Bursa, Sakarya ve Trabzon’daki raylı sistem hattı çalışması ile Samsun’daki raylı sistem hatları araç alımı işininin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacağını duyurdu.

25 KM, 17 DURAK

Kuzey Hafif Yaylı Sistem Hattı projesi Körfez Atalar’dan başlayarak Kartepe’de bulunan Cengiz Topel Havalimanına kadar uzanıyor. Toplam 23 durağın bulunduğu proje toplam 33 kilometreyi buluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararnameye göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın üstlendiği Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı 1. Aşama 25 kilometrelik alanı kapsıyor. Projeye göre 1. etapta Körfez Dubai Port’dan Kartepe Uzunçiftliğe kadar toplam 17 durak bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Körfez-Kartepe raylı sitemi bakanlık yapacak - Resim : 1