Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Gazze'de durmayacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli’de gerçekleşen ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin 21’inci Kurultayı’na katıldı. Gazze ile ilgili konuşan Erdoğan, “Filistinliler Ramallah, Gazze'de daracık toprak parçalarına sıkıştırıldılar. Şimdi İsrail, hem Batı Şeria'da hem de Gazze'de soykırım yaparak, oraları da işgal etmeyi hedefliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Gazze'de durmayacak

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği İmam Hatipliler Kurultayı’nın 21’incisi bu sene Kocaeli’de gerçekleşti. Kocaeli Kongre Merkezi’nde dün başlayan kurultayın sonuç bildirgesi bugün okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı kurultayın ev sahipliğini ise Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Gazze'de durmayacak - Resim : 1

81 İLDEN KATILIM

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin 21’inci Kurultayı’na Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Cemil Yaman, Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus ve 81 ildeki İmam Hatip dernekleri katılım sağladı. Türkiye genelindeki 600 il ve ilçe derneklerini temsilen 2 bin 500 kişi katıldı. Programın başında ÖNDER Edirne İl Başkanı Gökhan Arda Kuran’ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Gazze'de durmayacak - Resim : 2

"İNSANLIK DIŞI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada Gazze'de yaşanan İsrail zulmüne değindi. Gazze'de 11 yıldır insanlık dışı soykırımın devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistin toprakları 1918'de Osmanlı devleti oradan çekildiği günden bugüne Siyonistler tarafından karış karış işgal ediliyor. Filistinliler Ramallah, Gazze'de daracık toprak parçalarına sıkıştırıldılar. Şimdi İsrail, hem Batı Şeria'da hem de Gazze'de soykırım yaparak, oraları da işgal etmeyi hedefliyor. Dün gencecik bir evladımızı, Ayşenur Ezgi Eygi'yi alçakça katlettiler. Bugüne kadar 17'i bini çocuk, 41 bin masum sivili öldürdüler. Çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden barbarca saldırıyorlar, kan döküyorlar. Gazze'de bir İsrail-Filistin savaşı değil, yayılmacı Siyonizm ile vatanlarını koruyan Müslümanların mücadelesi var. Gerek ülkemiz içinde, gerek İslam ülkelerinden bazıları bu meseleyi kendisinden uzak bir mesele olarak görüyor ve fena halde yanılıyorlar. Daha önce de söyledim; İsrail, Gazze'de durmayacak. İsrail, eğer bu şekilde devam ederse Ramallah'ı da işgal ettikten sonra gözünü başka yerlere dikecek. Sıra bölgedeki diğer ülkelere gelecek. Lübnan'a, Suriye'ye gelecek. Dicle ve Fırat arasındaki vatan topraklarımıza göz koyacaklar. Önünde poz verdikleri her haritayla bunu açık açık söylüyorlar. Sadece Gazze'yi işgal ile yetinmeyeceklerini şimdiden ilan ediyorlar. Biz onun için 'Hamas, Müslümanlar adına direniyor' diyoruz. Biz onun için 'Hamas sadece Gazze'yi değil, İslam topraklarını Türkiye'yi savunuyor' diyoruz. İsrail'in devlet terörünün karşısında durmak, bizim için İslami bir vazifedir, imani bir vazifedir, vatani bir meseledir, tabii ki milli bir meseledir. Böyle kritik bir dönemde İslam ülkeleri bir an önce uyanmalı, tehlikenin farkına varmalı ve iş birliğini daha da artırmalıdır. Mısır ile Suriye ile attığımız yeni adımlar büyüyen yayılmacılık tehdidine karşı dayanışma hattı oluşturulmaya yöneliktir. Bütün İslam ülkeleri nerede duracağı belirsiz İsrail işgaline karşı ortak tavır takınmalıdır. Biz en başından itibaren bu çağrıyı yapıyoruz. İsrail şımarıklığını, İsrail haydutluğunu, İsrail'in devlet terörünü durduracak yegane adım, İslam ülkelerinin ittifakıdır diyoruz. Şunun bilinmesini isterim; Mısır ile başlattığımız yeni süreç Gazze'nin, Filistin'in hayrına olacaktır. Diğer komşu ülkelerle yürüttüğümüz temaslar, bölgemizin faydasına olacaktır. İçimizdeki bedhahların ne dediğine bakmadan, bölgemizdeki dostlarımızın sayısını artırmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin dış politikada manevra alanını genişleterek, her türlü adımı bundan sonra da kararlılıkla atacağız” dedi.

Kaynak: İHA