Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli’ye ne yapsak az!

12’nci Açılış Bayramı için Kocaeli’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli halkına seslendi. Erdoğan, Kocaeli’ye 350 milyarlık yatırım yaptıklarını belirterek, “Kocaeli’ye ne yapsak az” dedi.

12’nci Açılış Bayramı için

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bir dizi ziyaret için ilimize geldi. Erdoğan, Kocaeli’deki 149 eser ve hizmeti içine alan 12’nci Açılış Bayramına da katıldı. Gölcük Değirmendere’de bulunan Yeni Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen açılış bayramı ile kamu yatırımları arasında yer alan ve 5 yıl sonra tamamlanan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yeni binası ve AMATEM binası da açıldı.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

Büyükşehir Belediyesi’nin ise İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizlik Projesi, Kartepe Teleferik Hattı, Solaklar Kavşağı. Millet bahçeleri gibi büyük yatırımları dahil olmak üzere toplam 60 hizmetin resmi açılışı gerçekleşti. Programa Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Fatma Betül Sayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysel Tipioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“DEPREM BEKA MESELESİ”

Açılış Bayramı’nda Kocaeli halkına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Depreme hazırlık, Türkiye için bir beka meselesidir, hükümet olarak bunun gereğini yerine getiriyoruz. Kamu olarak Kocaeli’ye yaptığımız yatırımların güncel tutarı 350 milyar lira. Gebze-Darıca sahil metro hattımızda da çalışmalar hızla ilerliyor. Bu hattı da 2025 yılı sonunda hizmete açmayı planlıyoruz. Haliç’i temizlediğimiz gibi inşallah İzmit Körfezi’ni de pırıl pırıl yapacağız. Yani şu anda İzmir Körfezi’nin yaşadığı pislik İzmit’te olmayacak.

“KOCAELİ’Nİ RAYLI SİSTEMLER İLE YÖNETECEĞİZ”

Kuzey raylı sisteminin ihalesini haziran ayında yaptık. Bu projeyi 2028 yılında hizmete açılacak. Gebze Metro hattını da 2025 yılında tamamlayacağız. Kocaeli’ni raylı sistemle donatacağız. Üretimin üssü olan Kocaeli’ye ne yapsak az. Bugün ise 149 hizmeti açacağız

“İZMİR’İ KİMSE GÖRMÜYOR”

Avrupa’nın en büyü çevre yatırımı İzmit Körfezinde yapılıyor. Projenin toplam maliyeti 2,5 milyar dolar değerinde. Gezi olaylarında 3-5 ağacın yeri değişti diye aylarca sokak eylemi yapanlar İstanbul boğazındaki yalana karşı seslerini çıkarmıyorlar. İzmir Körfezi’ndeki kirliliği kimse görmüyor.

“28 YATIRIM YAPIM AŞAMASINDA”

22 yıl içinde Türkiye’nin dört bir yanında hastanelerimizle hizmetinizdeyiz. Sağlık alanında Kocaeli’ne 18 milyar liralık yatırım yaptık. Kocaeli’de şu anda yapım aşamasında olan 28 yatırım var. Bu yatırım başkalarını rahatsız ediyor. Derince hastanesi ve diğer hastanelerin kapanacağını söylediler. Ama o hastaneler hizmet veriyor.

“RAHMETLİ NECATİ ÇELİK”

Seçimlerde yüzde 52 oy oranı ile Türkiye’yi yönetme hakkını bize verdiler. Bugün 16 ayı geride bıraktık. Bugün mutluyum. Rahmetli Necati Çelik kardeşimin adını taşıyan bu hastaneyi sizin emrinize veriyorum” dedi. Erdoğan’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri hep birlikte kurdele kesti.

PAZARTESİ BAŞLIYOR

Yeni Necati Çelik Devlet Hastanesi pazartesi günü itibariyle tüm poliklinikleri ile hizmet vermeye başlayacak. Eski hastane binası ise semt polikliniği olarak kullanılacak. Binanın ilerleyen süreçte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kullanılması planlanıyor.

243 DEPREM İZOLATÖRÜ

45.000 m2 kapalı alana sahip Yeni Necati Çelik Devlet Hastanesi, 243 deprem izolatörü ile depreme dayanıklı, modern ve ileri teknolojiye sahip. 284 yatak, 28’i erişkin, 7’si yeni doğan olmak üzere; toplam 40 yoğun bakım yatağı, 25 yataklı diyaliz ünitesi, 7 genel, 1 lokal ve 1 sezaryen olmak üzere; toplam 9 ameliyathane, 64 poliklinik odası, 4 adet tek kişilik (SDL) konforlu doğum odası ve hiperbarik ünitesi gibi özellikli alanlar ile; 225’i kapalı 275’i açık olmak üzere toplam 500 araçlık otopark bulunuyor.

‘İzmir Körfezi’ni kimse görmüyor’