Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye

Cumhuriyet Bayramı'nda 12 milyonu aşkın çalışmayan emekliye verilen ikramiyelerin çalışanlara da verileceği talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye

Ekonomiye ilişkin önemli düzenlemeler içeren yeni torba teklif Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Düzenlemeyi açıklayan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgili bakanlıklara çalışma talimatı verdiğini açıkladı. Güler, çalışan emeklilere ikramiye için "Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak" dedi.

İKİ BAKANLIK GÖREVLENDİRİLDİ

5 bin TL emekli ikramiyesi ödemeleri 12.2 milyon çalışmayan emeklinin hesabına yatırıldı. Emekli olup çalışmaya devam eden yurttaşların kapsam dışında bırakıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyeleri tek seferlik olarak ödendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek olan çalışmanın ardından ikramiyenin kapsamı kamuoyuna duyurulacak.

EKİM AYINDA YATIRILMIŞTI

Emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmış ve 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmişti. Ödemeler kasım ayının ilk iki haftası emeklilerin hesabına yatmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ