Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanlığı ofis başkanı Atay; “Gençler mezun olmadan işe giriyor”

Marmara Kariyer Fuarında konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Ülkemizde bir çok gencin daha üniversiteden mezun olmadan işe girdiğini ve bunun sayısının her geçen gün arttığını ifade etti.

Marmara Kariyer Fuarında konuşan

Kocaeli Üniversitesi’nin, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlediği Marmara Kariyer Fuarı bugün kapılarını açtı. Kariyer Fuarının açılış törenine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay katıldı. İş dünyası ile gençleri buluşturan ve 2 gün sürecek etkinliğin açılış törenine konuşan İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Türkiye’de bir çok gencin daha üniversiteden mezun olmadan işe girdiğini ve bunun sayısının her geçen gün arttığını ifade etti.

“DÜNYA BİZİ ÖVÜYOR”

1071 firmanın katıldığı Kariyer Fuarına katılan firmaların insan kazanmaya geldiğini ifade eden Atay, “Allah bu ülkeye her şeyi verdi sadece nitelikli insan mı vermedi? İnsanımız da nitelikli. Bu millet, dünyaya yön veren liderler yetiştiren bir millet. Bu Fuar Avrupa’nın en büyük kariyer fuarlarından biri. Biz kendi kendimizi övmüyoruz, dünya bizi övüyor” dedi.

“CİDDİ BİR RAKAMA ULAŞTI”

Üniversiteli öğrencilerin çalıştığını vurgulayan Atay, “Bugün Türkiye’de oran vermek istemiyorum ama bir çok gencimiz henüz daha dördüncü sınıftan diplomasını almadan iş hayatına giriyor. Bu ciddi bir orana ulaştı. Her geçen artıyor. Neden? Çünkü zaten ikinci sınıftan teorik altyapısı alıyor genç kardeşlerimiz. İkinci sınıftan itibaren ulusal staj programına katılıyor. Üçüncü sınıfta bir daha ulusal staj programına katılıyor. İki staj üst üste yapınca bir de bakıyorsunuz dördüncü sınıfta staj yaptığın şirket diyor ki gitme sen iki gün de olsa bana ayır bana diyor. Haftada 2 gün gidip asgari ücretten daha fazla maaş alıyor. Hem işi öğreniyor, hem de okulu bitmeden işe başlıyor. Bu ciddi bir rakama ulaştığını söyleyebilirim. Daha da artacağına eminim” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN KARİYER ÜSSÜ OLACAK”

Kariyer etkinliklerine değinen Atay, “Bu kariyer sistemi 5 yılında nereye getirdi? İnsanı ekonomini bir unsuru olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz. İnsan temel unsur. İnsan asli unsurdur, kaynak değildir. Türkiye’de insan kaynakları yönetimi demeyeceğiz yetenek yönetimi diyeceğiz. Devlet olarak misyonumuz her yeteneğe imkanları sunmak. Kim imkanları kullanmaya motivasyon gösterirse o kazansın. Türkiye’de herkes yetenektir biz de imkanlarımızı sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz. Üniversiteli gençlerin istihdamı dünyanın her yerinde sorundur. 10 puanlık istihdamda artış oldu. Bunun 6’da biri bizim mevcut erken dönem kariyer sisteminden kaynaklanıyor. Türkiye Dünyanın kariyer üssü olacak. Dünyanın en büyük şirketlerinin üst düzeyinde Türkler var.

“KOCAELİ BUNU YAPACAK”

Bu zamana kadar 11 ilde yaptığımız bölgesel kariyer fuarlarını artık bundan sonra Kocaeli’ye sen bu işi yapma diğer paydaş üniversite yapsın diyemeyeceğiz. Kocaeli Bundan sonra bunu yapacak. İllerin sayısını arttırıp başka bölgelerde bu işin sayısını artıracağız” dedi.

KOÜ Rektörü Nuh Zafer Cantürk: 10 şehre ivme kazandıracak

Tahir Büyükakın: Şehrin geleceğini derinden etkileyecek

Vali Yavuz: Mutlu olmayan muhatabını mutlu edemez

İş fırsatları başınızı döndürecek: MARMARAKAF kapılarını açtı