Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet Bulvarı, Yapı Dergisi’nde

Büyükşehir’in yeniden inşa ettiği Cumhuriyet Bulvarı, Yapı Dergisi’nde kendine yer buldu. Dergi, Cumhuriyet Bulvarı’nın yayalaştırılarak canlı bir kamusal oluşturulduğuna vurgu yaptı

Bu haberin fotoğrafı yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler, Türkiye’nin öne çıkan medya organlarında sıkça yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bulvarı’nda gerçekleştirdiği dönüşüm, Türkiye ve KKTC’de yayımlanan Yapı Dergisi’nde de öne çıktı. Bu dergi, yaklaşık yarım asırdır şehircilik, mimari, teknoloji ve sanat konularında lider yayıncı olarak biliniyor ve Cumhuriyet Bulvarı’nın bu dönüşümüne oldukça geniş yer verdi.

TAZE VE RENKLİ BİR KAMUSAL ALAN

Dergi, Cumhuriyet Bulvarı’ndaki yeniliklere işaret ederek, Hürriyet Caddesi’nde yapılan yayalaştırma çalışmalarıyla geniş ve rahat bir halk alanı oluşturulduğunu vurguladı. Yeniden tasarlanan bu alanın kullanıcılara daha konforlu ve eğlenceli bir ortam sunduğuna dikkat çekildi. Dergide, bu yeni alana dair fotoğraflara da yer verilerek, dinamik bir kamusal mekanın doğduğu belirtildi.

ÇINAR AĞAÇLARININ ALTINDA

Yapı Dergisi’ndeki yazıda belirtildiği gibi; eski iki yol arasında kalan ve geçişleri zorlaştıran yüksek kaldırım, alanın düzenlenmesiyle normal kaldırımla eşit hale getirildi. Korunması gereken çınar ağaçları etrafındaki yapılar, suyun ağaç köklerine ulaşmasını kolaylaştıracak şekilde değiştirildi. Bu çınarların etrafına konumlandırılan yeni banklar, ziyaretçilere, ağaçların altında dinlenip sokak seslerini dinleme fırsatı sunuyor.

YENİ İLGİ NOKTALARI

1400 metre uzunluğundaki bu yolda, ziyaretçilere sürekli farklı deneyimler sunmayı hedefleyen proje; Fevziye Camii, Yeni Cuma Camii, Ulu Gazi İlkokulu gibi kentin tarihi yapılarıyla entegre edilerek yeni ilgi noktaları yarattı. Bu alanlar, farklı aktivitelerle zenginleştirilerek dinamik bir kamusal yaşamın oluşturulmasına yardımcı olmuş.

BİLİMSEL BİR YAYIN

Bilimsel bir yayın olarak kabul edilen Yapı Dergisi, içeriğindeki konu çeşitliliği ile geniş bir okuyucu kitlesine hitap ediyor. Derginin ana okuyucu kitlesini mimarlar, mimarlık öğrencileri ve sanayiciler oluşturmaktadır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derince Belediyesi’nin 6 Ekim Pazar
Sıradaki Haber Doğaya saygı yürüyüşünde ücretsiz otobüs seferleri olacak!