Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra parası nasıl ve nereden alınır? 100. yıl hatıra parası ne kadar, kaç TL, satışı başladı mı, ne zaman başlayacak?

Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra parası nasıl ve nereden alınır? 100. yıl hatıra parası ne kadar, kaç TL, satışı başladı mı, ne zaman başlayacak?

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı anısına, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 5 Türk Lirası değerinde madeni tedavül hatıra parası basımı gerçekleştirildi. Bu özel anlam taşıyan paralar, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Hatıra Paranın Özellikleri: Özel olarak tasarlanan 5 Türk Lirası tedavül hatıra parasının iç göbeğinde "Türkiye Yüzyılı" logosu bulunuyor. Üzerinde "5" ibaresi ve alt kısmında "Türk Lirası" yazıyor. Paranın dış halkasında sekiz köşeli "Selçuklu yıldızı" motifi ve bu motifin dış hatlarının tekrarıyla derinlik kazandırıldı. Güvenlik unsuru olarak yıldızın solunda "₺" ve sağında "TC" sembolleri bulunmakta. Paranın alt kısmında basım yılı olan "2023" tarihi ve ay yıldız motifinin kesiştiği noktada konumlandırıldığı dikkat çekiyor. Hatıra paranın ağırlığı 8,25 gram ve çapı 28,15 milimetre.

Hatıra Paranın Satışı ve Temin Edilmesi: Vatandaşların merakla beklediği hatıra paralar, 30 Ekim 2023 tarihinden itibaren E-Mağaza web sitesi üzerinden ya da Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün Beşiktaş'taki mağazasından temin edilebilecek.

Hatıra Paranın Basım Adedi ve Fiyatı: Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından, bu özel yıl için 100 milyon adet hatıra para basıldı. Hatıra paraların fiyatı hakkında E-Mağaza web sitesi üzerinden detaylı bilgi alınabilir.

Bu özel yılda, tarihe tanıklık eden bu hatıra paraların, koleksiyoncular ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Özel tasarımı ve anlamıyla, Cumhuriyetimizin 100. yılının anısını taşıyan bu paralar, tarihimizde özel bir yere sahip olacak.