Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet’in 100. yılına özel konser

Türkiye’den ve dünyadan farklı sanatçıların izleyicilerin beğenisine sunulduğu sezonun kapanışı 28 Mayıs akşamı Volkswagen Arena’da, Türkiye İş Bankası’nın 100’üncü yılına özel Gala Konseri ile gerçekleşti.

Türkiye’den ve dünyadan farklı

İş Sanat’ın #SahneHazır sloganıyla sanatseverlerin beğenisine sunduğu 24’üncü sezon programı dünyaca ünlü müzisyenleri ve müzik topluluklarını binlerce sanatsever ile buluşturdu. Türkiye’den ve dünyadan farklı seslerin izleyicilerin beğenisine sunulduğu sezonun kapanışı ise 28 Mayıs akşamı Volkswagen Arena’da, Türkiye İş Bankası’nın 100’üncü yılına özel Gala Konseri ile gerçekleşti.

ÜNLÜ İSİMLER

Gala konseri; dünyanın en büyük seslerinden Plácido Domingo, dünyaca ünlü tenor Murat Karahan ve başarılı soprano Elena Stikhina’yı, şef Carlo Tenan’ın yönettiği Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile bir araya getirdi.

“BABA” TEMALI ŞARKI

Solo performanslar ve düetlerle izleyicilere benzersiz bir müzik şöleni sunan solistler ve orkestra, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Georges Bizet, Jacques Offenbach, Umberto Giordano, Manuel De Falla, Pablo Sorozábal, Johann Strauss II ve Franz Lehár’ın, operanın farklı tarz ve dönemlerini yansıtan eserlerinden çok geniş bir repertuvarla sahne aldı. Türkçe eserlerin de yer aldığı programın sürprizleri ise Karahan’ın seslendirdiği Şehrazat parçası “Kıyamam”, “Yaralı Gönül”, Domingo’nun Karahan’a eşlik ettiği “Senede Bir Gün” ve tüm solistleri sahnede bir araya getiren “Baba” film serisinin tema şarkısı “Parla Più Piano” oldu.

100. YIL KONSERİ İLE KAPANIŞ

Volkswagen Arena’yı dolduran binlerce izleyicinin solistleri ve orkestrayı dakikalarca ayakta alkışladığı İş Bankası’nın 100’üncü yılına özel yaklaşık 3 saatlik gala konseri ile İş Sanat’ın 24’üncü sezonu da kapanış yaptı.