Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet’in gururu Tuğgeneral Özlem Yılmaz, Personel Daire Başkanı oldu!

Jandarma Genel Komutanlığı’na ilk kez kadın general olarak atanan Tuğgeneral Özlem Yılmaz, Personel Merkez Daire Başkanı olarak görevlendirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı'na ilk

MERT GÜLTEKİN – Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup bazı general ve albayların emekliliğe sevki, bir üst rütbeye terfileri ve yeni göreve atanmalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Geçtiğimiz sene  lk defa Jandarma Genel Komutanlığı’na kadın general ataması yapılmıştı. andarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Kıdemli Albay Özlem Yılmaz Tuğgeneralliğe terfi ederek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı olmuştu.

PERSONEL DAİRE BAŞKANI OLDU

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı olan Tuğgeneral Özlem Yılmaz’ın yeni görev yeri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atama kararlarını imzalayıp, Resmi Gazete’nin yeni sayısında yayımlanmasıyla belli oldu. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığının ilk kadın generali Tuğgenerali Özlem Yılmaz, Personel Merkez Daire Başkanı olarak görevlendirildi. 

TUĞGENERAL ÖZLEM YILMAZ KİMDİR?

1976 yılında İstanbul’da doğdu. 1997 yılında Kara Harp Okulundan jandarma teğmen rütbesiyle mezun oldu. İlk kıta görevi Silopi’deki 23. Piyade Tugayı’nda takım komutanlığıydı.

Jandarma albay rütbesiyle Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2022’de tuğgeneral rütbesine terfi ederek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı olarak atandı ve Türkiye’de cumhuriyet tarihinin ilk kadın generali oldu.

Evli ve 2 çocuk annesidir.