CZN Burak kimdir? Burak Özdemir tutuklandı mı, suçu ne?

CZN Burak kimdir? Burak Özdemir tutuklandı mı, suçu ne?

İstanbul'un sevilen şeflerinden ve internet fenomenlerinden biri olan CZN Burak, gerçek adıyla Burak Özdemir, 24 Mart 1995 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Hatay Yayladağı Yoncakaya köyünden gelen Özdemir'in hayatı, lezzet dolu bir başarı hikayesiyle şekilleniyor.

Taksim, Aksaray, Etiler ve uluslararası arenada Dubai ve Tacikistan'da olmak üzere toplamda beş şubesi bulunan Hatay Medeniyetler Sofrası'nın sahibi olarak tanınan Burak Özdemir, bu restoran zinciriyle geleneksel Hatay mutfağını geniş kitlelere ulaştırmıştır.

Özdemir'in başarı öyküsü, 2009 yılında Aksaray'da açtığı Hatay Medeniyetler Lokantası ile başladı. Babasının tekstil firması desteğiyle hayata geçen bu girişim, birkaç yıl içinde farklı şubelerle büyüyerek lokanta zinciri halini aldı.

Ancak CZN Burak'ı gerçek bir fenomen yapan, sosyal medya platformlarında paylaştığı yemek videoları oldu. Arap ve Anadolu mutfağına ait yemekleri kamera karşısında hazırlarken sergilediği gülümseyen tavır ve yemek şovları, ona "Smiley bae" (Gülümseyen sevgili) lakabını kazandırdı. Sosyal medyadaki etkileşimi ve Instagram hesabındaki yüksek takipçi sayısıyla CZN Burak, Türkiye'nin tanınmış internet ünlülerinden biri haline geldi.

CZN Burak lakaplı Muhammed Burak Özdemir ile babasının, ‘Kentsel Sit Alanı’ içerisinde bulunan yerde izinsiz inşaat yaptırdıkları iddiası yargıya taşındı. Ünlü isimler 'yolsuzluk' gibi iddialarla yargılanırken bu kez CZN Burak da hakim karşısına çıktı. Haklarında beşer yıla kadar hapis talebiyle yargılanırken CZN Burak, "’Babam tadilata geçildiğini, tüm izinleri aldığını söylemiştir. Benim tadilata ilişkin herhangi bir eylemim yoktur" şeklinde konuştu. Mahkeme duruşmayı ertelediğini belirtti.