Daha fazla elektrik üretecek. TÜPRAŞ güneş paneli de kuruyor!

TÜPRAŞ’ın Kocaeli’de bulunan tesislerine güneş enerji panelleri kurulacak. 89 milyon TL maliyetli proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

Daha fazla elektrik üretecek. TÜPRAŞ güneş paneli de kuruyor!

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olan Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) yarımca tesislerine güneş enerji paneli sistemi kuracak. Tesisin elektrik tüketimine yardımcı kaynak olarak hizmet verecek olan Güneş Enerji Santreli yıllık 3 milyon 844 bin 800 kilovatsaat enerji üretecek. Tesiste bulunan boş bir araziye kurulacak olan tesiste Toplam 8 bin 640 adet tek kristalli panel kurulacak. Proje için ÇED gerekli değildir kararı alındı.

89 MİLYON TL MALİYET

Yarımca Mahallesi 1439 Ada 1 Parsele kurulacak olan Güneş Enerji Santralinin toplam proje bedeli 89 milyon 210 bin TL olarak hesaplandı. Tesite halihazırda 5 adet buhar türbinli 3 adet gaz türbinli kojenerasyon ünitesi bulunuyor. Buhar ile elektrik üreten tesis yeni sistemlerin kurulması ile birlikte tesiste yıllık elektrik üretimi 1 milyar 508 milyon 500 bin kilovatsaate yükselecek. Tesisin mevcutta 1 milyar 508 milyon 500 bin kilovatsaat elektrik üretimi bulunuyor.

Daha fazla elektrik üretecek. TÜPRAŞ güneş paneli de kuruyor! - Resim : 1

Tesisin kurulacağı yer

Daha fazla elektrik üretecek. TÜPRAŞ güneş paneli de kuruyor! - Resim : 2

Tesisin kurulacağı yer

Kaynak: HABER MERKEZİ