Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Darıca’da 46 hektar alan imara açıldı! “Simsarlar çöreklenecek”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Darıca’da 46 hektar tarım arazinin imara açılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 144 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Meclis Başkan Vekili Berna Abiş Başkanlık yaptı. Meclis toplantısında Darıca’da 46 hektar tarım arazisinin konut alanına dönüştürülmesi maddesi görüşüldü. Piri Reis Mahallesi’nde 46 hektar tarım alanının imara açılması maddesine CHP grubu muhalefet şerhi koydu.

“RANT BÖLGESİ HALİNE DÖNÜŞECEK”

Şerh gerekçesi ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Özgür Çelik, “46 hektar alanın tarım alanından çıkarılıp imara açılması söz konusu. Biz darıca’da kent yoğunluğunun daha da arttırılmasını istemiyoruz. Önceki toplantıda Darıca Belediye Başkanı da kente ihanet olacağını ifade etmiştir. Bu bölge kıymetli bir bölgedir. Hala hayvancılık ve tarım yapılıyor. Burayı imara açtığınızda bir bölümü küçük sanayiden çıkıp büyümeye çalışan kobilerin hedefi olacak. Yakın zamanda sanayileşecek.. Burada arsa toplayan simsarların çörekleneceği bir rant bölgesi haline dönüşecektir. Bu bölgenin tarımsal alan olarak kullanılması isteğimizdir” dedi. Darıca’daki trafik sorununa da dikkat çeken Çelik, “Darıca Meclis üyeleri olarak bu imar kararına karşı çıktığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

“İŞİN SUÇLUSU BÜYÜKŞEHİR GİBİ KONUŞMAYA BAŞLADI”

Bir başka CHP’li Meclis Üyesi Erhan Balıkçı ise, “Darıca’daki yeşil alanları heba etmeyin dediğimde AK Partili arkadaşların şov yapmayın çıkışını hatırlamak istiyorum. Darıca’nın son kalan yeşil alanları. Darıca’nın yüzde 2’sini imara açmaya çalışıyoruz. Ulusal çaptaki tarım politikanız bölgedeki tarımı da bitirdi. Seçim öncesi Darıca Başkanı bir görüntü göstermişti bizlere. Bir tarafı beton bir tarafı yeşil alan demişti. Biz de zannettik ki başkan yeşil alanlar üretecek. Konuşmasının devamında seçimi kazanırsam imara açacağım dedi. Başkan düşük yoğunlukta bir şehir istiyormuş. İmara açmazsanız zaten şehir yoğunluğu düşük kalır. Başkan bir anda yeşil sevdasına büründü. BU işin suçlusu Büyükşehir gibi konuşmaya başladı. İşi Büyükşehir’e ihale etmiş. Bölge nüfusunda patlama yaşanacak. 10 yıl sonra nüfus yüzde 55 oranında artmış olacak” dedi.

“PLANSIZ BİR BÜYÜME VAR”

Madde ile ilgili eleştirilere cevap veren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Plan üzerinde tarım alanı olan ancak üzerinde tarım yapılmayan bir alan. Yanında büyük devasa villaların olduğu, yollarının olmadığı çarpık bir bölge var. 40 yıl önce yapılmış yapılar. Biz geçmiş dönemlerde oradaki insanların doğalgaz problemleri ile uğraştık. Plansız ve orantısız bir büyüme var. Darıca Meclisinde ne dediysem sözümün arkasındayım. 4 katlı 5 katlı yapıları ben de istemiyorum. 2 katı geçmeyecek şekilde buraların planlanması gerektiğini komisyonda ifade ettik.

“PROBLEMLERİN ÇÖZÜLMESİ LAZIM”

Bu kentte yönetici olmak zor. Bir tarafta ahır var bir tarafta havuzlu villa var. Plan üstünde ahır sahibi haklı ama bir yanda da turizm bölgesi. Turizm bölgesinde hayvancılık olmamalı. İsmi tarım alanı. Siyaseten etkili cümleler ama kentin problemlerini çözmemiz lazım. Bu yeşil alanın gelecekte problemli olmaması için, eğitim alanlarının olması için, sokaklarının geniş olması için yapılması lazım” dedi.