Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Davutoğlu CHP kurultayını Kocaeli’den değerlendirdi: Zor bir dönemde ortak bir mücadele verdik

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresinde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu ile zor bir dönemde ortak bir mücadele verdik. Özgür Özel de yeni genel başkan olarak elinden geleni yaparak Türk siyaseti için çalışacaktır, eminim. İkisine de hayırlı olsun” dedi.

Gelecek Partisi Kocaeli İl

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi İzmit Dernekler Yerleşkesi’nde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Hasan Arabacı’nın yeniden aday olduğu kongrede 330 delege oy kullandı. Seçim sonrası 25 kişiden oluşan il yönetim kurulu ve 28 kişiden oluşan üst kurul delegeleri belli oldu. Kongreye Genel Başkan Davutoğlu’nun yanı sıra Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Deva Partisi İl Başkanı Zeynep Sudan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK’lar, parti üyeleri katıldı.

“BÜYÜK BİR SINAVDAYIZ”

Kongrede konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Kongremiz hayırlı olsun. Zor ve çetin yollardan geçerek çok emek verdik. Kocaeli bizim için her zaman çok değerli olmuştur. İlk ilçe kongremizi de Kocaeli’de başlatmıştık. Tarihin insanları ve milletleri sınadığı dönemler vardır. Bu dönemlerde vicdanından kopmayan devletler tarihe geçer. Kopanlar ise daha sonra özür dilemek zorunda kalırlar. Yüzyıllar, yıl dönümleri muhasebe için önemlidir. Hemen yanı başımızda insanlık trajedisi yaşanıyor. Okullar, hastaneler bombalanıyor, çocuklar öldürülüyor. Büyük bir sınavdayız. Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir devlet değildir. İradeniz, aklınız, vicdanınız olacak. İstiklal savaşımız ve sonrasında kurulan Cumhuriyet böyle bir aklın eseridir” dedi.

İKİSİNE DE HAYIRLI OLSUN

Davutoğlu, “Bütün siyasi partilerin, liderlerin geçmiş düşünce ayrılıklarından farklı olarak anlaşacağımız zeminleri inşa etmeden geleceğimizi kuramayız. Bütün siyasi partilerin omuz omuza vermeliyiz. Öyle bir dönemdeyiz ki yan yana olmak zorundayız. Bu tür sebeplerden kaynaklı da siyasi partilerin kongreleri büyük önem taşır. Cumhuriyet Halk Partisi de bir kongre gerçekleştirdi. Sayın Kılıçdaroğlu ile zor bir dönemde ortak bir mücadele verdik. Özgür Özel de yeni genel başkan olarak elinden geleni yaparak Türk siyaseti için çalışacaktır, eminim. İkisine de hayırlı olsun. Birileri öyle bir iklim karşı karşıya çıkarttı ki. İkiye bölündü yine Türkiye. Cumhuriyetimizin 100. yılında kutlama yapmak bile ayıp karşılandı. Cumhuriyeti savunanlar Gazze’ye sahip çıkamazlarmış gibi bir algı oluşturdular” dedi.

EKONOMİNİZİN İYİ OLMASI LAZIM

Ekonomiyi eleştiren Davutoğlu, “Tek bir kişinin iradesine bırakılmış bir ekonomi, o kişiye bırakılmış bir hazine. Türkiye’nin en tepesindeki yüzde 10, gelirin yüzde 79’unu alıyor. O zaman bankaları boşaltıyorsunuz. Kişi başına düşen milli gelirimiz 25 bin dolar olacaktı Cumhuriyetin 100. yüzyılında. Bulgaristan’ın kişi başına düşen geliri bizden yüksekse durum vahim. Gençlere bir gelecek vermek gerekiyor. Siz öğrencileri asansörden koruyamamışsanız, barınma imkanı vermemişseniz neyi savunacaksınız? Başınızın dik olması için ekonominizin iyi olması lazım. Onun için önümüzü kestiler” dedi.

SİYASETTEN UZAK DURMAYALIM

Son olarak Davutoğlu: “Böyle dönemlerde gençlere seslenmek istiyorum, siyasetten uzak durmayalım. Ne kadar umutsuzluk tohumları ekilse de içimize yine de bıkmayalım, bırakmayalım. Bu apolitik ortamdan çıkmamız ve siyaseti tekrar erdemli bir hale getirmemiz lazım” şeklinde konuştu. Davutoğlu konuşmasının ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e hediye takdiminde bulurken partiye yeni üye olanlara da rozetlerini taktı.