Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Değişim vurgusu! “Partimizi iktidara taşıyacağız”

CHP Derince İlçe Kongresi’ndeki konuşmasında değişim vurgusu yapan başkan adaylarından Deniz Boztepe, “Tek derdimiz ilk önce yerelde, sonra ülkemizde partimizi iktidara taşımak. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, dışlamadan hep birlikte bunu başaracağız” dedi.

CHP Derince İlçe Kongresi’ndeki

Derince Yenikent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen CHP Derince İlçe Başkanlığı kongresinde konuşan CHP Derince İlçe Başkan Adayı Deniz Boztepe, “Bugün burada toplanan değerli partililerim, Derinceliler. Ben ve arkadaşlarım Partimizin ilçe yönetimine adayız. Sizlerin huzurunda söz veriyoruz. Partimiz iktidar olana kadar yılmadan yorulmadan çalışacağız. Tüm bireysel talep ve çıkarlarımızı bir yana bırakacağız. Partimizin tüm birim ve  kurullarıyla uyum içinde olacağız. Bireysel talepler ve kutuplaşmalara alet olmayacağız. Ülkemizin kurucu partisi, kuruluş felsefesinin temeli olan partimiz, bir umutsuzluğun içine itilmiş gözüküyor. Bizler buradan haykırıyoruz ve rehber ediniyoruz ki,  Umutsuz olunacak zaman değil. Özümüze dönmemiz,  aydınlanmanın öncüsü  köklerimiz zaten rehberimiz olacaktır. Biz, saraylar saltanatlar yıkmış, devrim yapmış, Sosyalist Enternasyonale üye, sol bir partiyiz. Zaten sadece temel ilkelerimizle yola çıksak, yönümüzü emekçi halkımıza da dönmüş olacağız” dedi.

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK İKTİDAR OLANA KADAR DA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Boztepe, “Halkımız yoksullukla boğuşurken vazgeçemeyiz. Gençlerimiz gelecek kaygısı ile umutsuzken vazgeçemeyiz. Cumhuriyet değerleri yok edilirken vazgeçemeyiz. Ülkemiz, kentlerimiz talan ediliyorken vazgeçemeyiz. Tarikatlar cemaatler gençlerimizi çocuklarımızı pençesine almışken vazgeçemeyiz. İş cinayetlerinde Avrupa da ilk sırada olmanın utancıyla yaşayamayız. Aydınlar, sanatçılar,  gazeteciler hedef gösterilirken,  hapse atılırken  vazgeçemeyiz. Basın kuruluşları cezalar ile yıldırılıyorsa, baskı altına alınıyorsa vazgeçemeyiz. Bu ülkede her gün bir  kadın cinayeti işleniyorsa vazgeçemeyiz. Çevremiz,  doğamız, kıyılarımız, limanlarımız talan ediliyorken vazgeçemeyiz. Yanı başımızda bulunan Derince Limanı yaşamımızı tehdit ediyorsa, emekçi kardeşlerimizin hayatını kaybetmesine neden oluyorsa vazgeçemeyiz. Vazgeçmiyoruz. Derince’de sosyal demokrat belediyecilik iktidar olana kadar da vazgeçmeyeceğiz” dedi.

DEĞİŞİM TALEPLERİNE KAYITSIZ KALAMAYIZ

Sözlerini sürdüren Boztepe, “Bugün burada sizden yetkiyi aldıktan hemen sonra, yarından itibaren yönetim kurulumuzla, delegelerimizle , mahalle temsilcilerimizle, genç ve kadın yoldaşlarımızla sahada olacağız. 8 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde kim ile kazanılacaksa, ön seçim dahil ne gerekirse,  kamuoyu araştırmaları  da yaparak, en ideal adayımızı ve kadromuzu belirleyerek seçim çalışmalarına başlayacağız. Bu çalışmaya bütün üyelerimizi sizleri katacağız ve halkçı  belediyeciliği ilçemizle buluşturacağız. Hiçbir siyasi beklentimiz, arka bahçemiz, gizli ajandamız yok. Tek derdimiz ilk önce yerelde, sonra ülkemizde partimizi iktidara taşımak. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, dışlamadan hep birlikte bunu başaracağız. Zaten sosyal demokrat bir partide siyaset, ilkeler düzeyinde yapılır.  Bunun aksi siyaset anlayışını, bir daha dönülmemek üzere ortadan  kaldıracağız. Hep birlikte ayağa kalkıp, her şeyi yeniden inşa edebiliriz. Bizden  beklenen değişim taleplerine kayıtsız kalamayız” dedi. 

PARTİMİZİN SOSYAL DEMOKRAT ÇİZGİSİNE DÖNMESİ KAÇINILMAZ BİR ZORUNLULUKTUR

Son olarak Boztepe, “Cumhuriyet Halk Partisi gençlerle daha güçlü olmak zorunda. Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarla daha güçlü olmak zorunda. Partimizin sosyal demokrat çizgisine dönmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur. Ülkemizin de, bizim de en önemli ve acil sorunumuz budur. Desteğinizi değişimden yana kullanacağınızı biliyor ve teşekkür ediyorum. Sizler varsanız Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu parti sizin, bizim, halkın partisidir. Edirne’den Ardahan’a aynı amaç için mücadele eden partimin tüm emekçileri birdir, aynıdır, değerlidir. Ey her şey bitti diyenler, korkunun sofrasında yılgınlık yiyenler, ne kırlarda direnen çiçekler, ne kentlerde devleşen öfkeler henüz elveda demediler,  Bitmedi daha sürüyor o kavga, ve sürecek. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” şeklinde konuştu.