DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanı adayları kim? Serra Bucak kimdir, nereli, kaç yaşında?

Diyarbakır'da DEM Parti tarafından büyükşehir belediye eş başkan adayı olarak belirlenen Serra Bucak, oyların yüzde 55'ini alarak büyükşehir belediye eş başkanı seçildi. Peki, Serra Bucak kimdir? İşte detaylar:

Ayşe Serra Bucak, 1976 yılında Diyarbakır'ın Siverek ilçesine bağlı bir köyde dünyaya geldi. Eğitim hayatına İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde başlayan Bucak, 1995 yılında buradan mezun oldu. Daha sonra Almanya'da Köln Üniversitesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinde eğitim aldı ve 2006 yılında bu üniversiteden mezun oldu.

Almanya'da aldığı eğitimin ardından 2006 yılında Diyarbakır'a dönüş yapan Serra Bucak, 2006-2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi Koordinatörlüğü görevini üstlendi. 2014 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçilen Bucak, 2016 yılı sonunda belediyeye kayyum atanana kadar Eş Başkan Danışmanlığı görevini üstlendi.

Serra Bucak, 2022 yılından itibaren Yeşil Sol Parti İl Yönetimi'nde aktif bir rol aldı. Aynı zamanda kadın ve çocuk alanlarında yürüttüğü çalışmalarla tanınan Bucak, DEM Parti tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı olarak gösterilerek seçmenin büyük desteğini kazandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ