DEM Parti İstanbul Adayı Murat Çepni Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? İBB DEM Parti Eş Başkanı Murat Çepni

31 Mart yerel seçimleri için aday belirleme sürecine giren DEM Parti İstanbul adayları açıklandı. Yerel seçimde İBB için yarışacak DEM Parti İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu. Peki, Murat Çepni kimdir? İşte DEM Parti İBB adayı Murat Çepni hayatı..

DEM Parti İstanbul Adayı Murat Çepni Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? İBB DEM Parti Eş Başkanı Murat Çepni

DEM Parti son dakika açıklaması geldi. Milyonların dört gözle beklediği DEM Parti İBB adayı açıklandı. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için kolları sıvayan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul adayı kim olacak sorusu yanıt buldu. 9 Şubat Cuma günü flaş açıklama resmen geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, Buğra Kavuncu gibi isimlerin ön plana çıktığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayları ardından DEM Parti İstanbul adayları açıklandı. DEM Parti İstanbul Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu. Peki, Murat Çepni kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte DEM Parti İBB adayı Murat Çepni bilgileri..

DEM PARTİ İSTANBUL ADAYI MURAT ÇEPNİ

16 büyükşehir 40 il ve 3 ilçe adayını açıklayan DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu. Flaş açıklama yapan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan günlerdir tartışılan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni olarak duyurdu. İBB eş başkan adayları listesi Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni açıklamasına imza atan Ayşegül Doğan. "Kimseye rest veya jest yapmıyoruz” dedi.

MURAT ÇEPNİ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) adayı olan Murat Çepni 1974 yılında Rize'de doğdu. Lise mezunu olan Murat Çepni 2010 yılında kurulan Ezilenlerin Sosyalist Partisi içinde çalışmalar yaptı. Samsun Devrimci 78’liler Derneği'nde iki dönem yöneticilik yapan Murat Çepni, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) kuruluşundan itibaren Karadeniz bölgesinde ve merkezi çalışmalarında görev aldı. İki dönem HDP PM üyesi olarak görev yapan Murat Çepni, 2018 Şubat ayında yapılan HDP 3'üncü Büyük Olağan Kongresi'nde MYK üyeliği görevine seçildi. Ekolojiden sorumlu HDP Eş Genel Başkan Yardımcılığı görevini yerine getiren Murat Çepni 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Halkların Demokratik Partisi İzmir 2. Bölge Bölgesi 1'nci sıradan milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Cengiz İnşaat’ın Rize İkizdere’deki taş ocağı projesine karşı eylemlerde yer alan Murat Çepni ile Meral Danış Beştaş 2024 yerel seçimlerinde DEM Parti İstanbul adayı oldu.