DEM Parti İzmit adayını çekti! Kadro iddiaları gündemde

Yerel seçimler öncesi İzmit’te aday çıkaran DEM Parti, bugün aldığı kararda seçimden çekildi ve CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’i destekleme kararı aldı. DEM Parti’nin açıklaması sonrası “DEM Parti’ye belediyede kadro verilecek” iddiaları ortaya atıldı.

DEM Parti İzmit adayını çekti! Kadro iddiaları gündemde

2019 yerel seçimlerinde İzmit’te aday çıkarmayarak CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’i destekleme kararı alan HDP, 31 Mart günü yapılacak yerel seçimlere DEM Parti çatısı altında girecek. Seçime kendi adayı ile girme kararı alan DEM Parti, İzmit Belediye Başkanlığına Avukat Gencer Demirkaya’yı aday göstermişti.

ADAYI ÇEKTİLER

Büyükşehir Belediyesi ve 8 ilçede aday gösteren DEM Parti, İzmit adayını geri çekti. Kararı DEM Parti İl Başkanı Nuri Tan, “İzmit Belediyesi’nin kaybedilmesini istemiyoruz. Bu yüzden İzmit Belediye Başkan adayımız Gencer Demirkaya ile görüştük ve adaylığını geri çekme kararı aldık. İzmit’te Fatma Kaplan Hürriyet’in adaylığını destekleyeceğiz” sözleri ile duyurdu.

KADRO VERİLDİ İDDİASI

Partiden resmi açıklama yapılması sonrası Fatma Kaplan Hürriyet ile DEM Parti yöneticileri arasında pazarlık yapıldığı iddiaları ortaya atıldı. İddialara göre DEM Parti, aday çekme karşılığında İzmit Belediyesinden kadro istedi. Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet ise DEM Parti’nin kadro teklifini kabul etti. Kadro iddiaları ile ilgili İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet’ten açıklama bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ