Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Depremle ilgili bomba açıklama: İzmit’i de etkileyecek! Bağımsızlık gidebilir!

Türkiye’deki ünlü jeoloji profesörü İstanbul’da beklenen Marmara depremine dair önemli ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Depremin İzmit’i de etkileyebileceğini ifade eden bilim insanı, bağımsızlığın gidebileceğini söyledi.

Türkiye'deki ünlü jeoloji profesörü

Prof. Dr. Celal Şengör Marmara Denizi’nde ve İstanbul’da beklenen depreme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şengör, depremin sonrasında İstanbul ile beraber Türkiye’nin de bağımsızlığını kaybedebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Celal Şengör Independent Türkçe’den Dora Mengüç’e açıklamalarda bulundu. Şengör, Marmara Denizi’ndeki depremin büyüklüğünü 7,2 ile 7,4 arasında olabileceğini belirtirken, fayın Marmara Denizi’nin tam ortasından geçtiği söyledi. Celal Şengör, “Bakın fay Marmara Denizi’nin neredeyse ortasından geçiyor. İstanbul’a yakın şimdi yeni bir fay daha bulundu. Çınarcık havzasının ortasından gidiyor” diye konuştu.

“HEPSİ ŞİDDETLE ETKİLENECEK”

Fayların herhangi birinin kırılmasının sadece İstanbul’da değil, Tekirdağ’da büyük yıkımlara neden olacağını ifade etti. Tekirdağ-İstanbul arasındaki bölümün tamamen gideceğini belirten Şengör; E, İstanbul’un doğusu gitmeyecek mi İzmit’e kadar? O da gidecek. E, sizin bir sürü sanayiniz var orada. Marmara’nın güneyi etkilenmeyecek mi? Şiddetle etkilenecek. Bir Bursa ovasını, Balıkesir ovasını düşünün. Değil mi? Bunların hepsi etkilenecek” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE BAĞIMSIZLIĞINI KAYBEDEBİLİR”

İstanbul’daki depremin Türkiye’nin bağımsızlığının kaybıyla neticelenebileceğini dile getiren Prof. Dr. Celal Şengör; “Çünkü Türkiye’nin ekonomisi, Türkiye’nin bilgi ve becerileri bu depremin altından kalkmaya yetmeyecektir. Türkiye yardım isteyecektir. Dünya bu yardımı seve seve verir. Çünkü İstanbul mevzubahis. Unutmayın, Sevr Antlaşmasının maddelerinden bir tanesi İstanbul’un Cemiyet-i Akvam (Milletler Cemiyeti) ülkeleri tarafından ortak yönetilecek bir şehir olmasıydı. Bu hâlâ gündemde. Biz farkında değiliz ama bu hâlâ gündemde” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BM’de Uygur Türkleri mesajı: Çin ile…